Actualitat

Destacada participació de l'IVIA en l'Àgora COIAL sobre sanitat vegetal en els cítrics

El Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Llevant organitza el pròxim 14 de setembre, a les 19.00, el Webinar "La sanitat vegetal en els cítrics, cap al pacte verd europeu en un context global".

En la conjuntura actual és necessari demostrar la importància estratègica que té mantindre i conservar la bona sanitat vegetal dels cítrics espanyols, que és incomparablement millor que la d'altres zones productores mundials.

L'Àgora COIAL cerca crear un espai per a la reflexió i el coneixement, i en aquesta ocasió comptarà amb una àmplia representació del nostre centre. El Dr. Enrique Moltó, director de l'IVIA, participarà en la presentació i moderació de l'acte. Els investigadors Prof. Alberto Urbaneja i Dr. Antonio Vicent, del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia, compartiran els seus coneixements i experiències sobre la situació, enquadrant les seues intervencions dins del Pacte Verd Europeu.

El Dr. Vicent centrarà la seua participació en la sanitat vegetal a Europa, que actualment es troba en una cruïlla entre la sostenibilitat i la globalització. Per part seua, el Prof. Urbaneja exposarà l'important repte científic i tècnic que suposa evitar la introducció de noves plagues i vectors per a preservar el nivell de qualitat i sostenibilitat del que actualment disposa la citricultura espanyola.

Per a accedir és necessari inscriure's prèviament en l'enllaç https://bit.ly/3jLelhh