Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participa en la pròxima edició de Phytoma Meet’s: Avanços en el Control de Malalties de postcollita

L'IVIA participa en la pròxima edició de Phytoma Meet’s: Avanços en el Control de Malalties de postcollita

Dijous que ve dia 23 de setembre a les 16.30 h, el coordinador del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou, participarà en l'esdeveniment en línia Phytoma Meet's: Avanços en el Control de Malalties de postcollita, amb la ponència titulada És possible una postcollita de cítrics sense fungicides?

Les pèrdues econòmiques ocasionades per les malalties de postcollita dels fruits cítrics constitueixen un dels principals problemes del sector a Espanya. Les principals malalties són les podridures verda i blava, causades pels fongs Penicillium digitatum i Penicillium italicum respectivament. Ocasionalment també resulten importants la podridura àcida o amarga (Geotrichum citri-aurantii), la antracnosi (Colletotrichum gloeosporioides), la podridura marró (Phytophthora citrophthora) i la podridura per Rhizopus (Rhizopus stolonifer), entre altres.

El control d'aquestes malalties es realitza majoritàriament mitjançant tractaments en les centrals citrícoles amb fungicides químics de síntesis (imazalil, tiabendazol, ortofenilfenol, pirimetanil, etc.), però la pressió legislativa deguda a la generació de residus químics, les limitacions no regulades per part de supermercats o cadenes alimentàries i l'increment dels mercats ecològics o orgànics evidencien la necessitat de trobar alternatives a aquest control químic convencional.

Per tant, el desenvolupament de mètodes de control alternatius als fungicides, que segons la seua naturalesa poden ser físics, químics de baix risc i biològics, és un camp d'investigació molt actiu en totes les zones citrícoles del món. No obstant això, a causa de les limitacions inherents a aquests mètodes alternatius, la seua utilització ha d'emmarcar-se en una estratègia més àmplia de control que podem denominar ‘Control integrat no contaminant de malalties de postcollita' (CINCEP). Aquesta estratègia es basa en un coneixement profund de l'epidemiologia dels patògens i dels factors que determinen la seua incidència en precollita, collita i postcollita per a incidir de manera global sobre el problema actuant sobre cadascun d'aquests factors en el moment adequat per a minimitzar les pèrdues econòmiques.

Consulta el programa i registra't per a participar