L'IVIA participa en l'Avaluació Global de la Sanitat Vegetal - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Ves enrere L'IVIA participa en l'Avaluació Global de la Sanitat Vegetal
L'IVIA participa en l'Avaluació Global de la Sanitat Vegetal
L'IVIA, a través de la seua Unitat de Micologia, ha contribuït en l'Avaluació Global de la Sanitat Vegetal realitzada per la Societat Internacional de Patologia Vegetal i que ha comptat amb finançament de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics.
Aquest estudi ha mobilitzat a uns 100 científics de tot el món que han elaborat informes sobre la situació actual i evolució de la sanitat vegetal i el seu impacte en els serveis ecosistèmics (producció d'aliments, medi ambient, cultura, etc.). S'han elaborat un total de vint-i-sis informes per tipus de vegetació i ecorregions del món, basats en la informació i bibliografia cientificotècnica disponible.
Concretament, l'IVIA ha participat en la redacció de l'informe sobre la sanitat dels cítrics a nivell mundial. Els informes s'han inclòs en un llibre, juntament amb una descripció del context de l'estudi i el procediment d'anàlisi emprada. El llibre està disponible en accés obert i proporciona informació de gran utilitat per a fins d'investigació, educació i polítiques de gestió.
L’investigador de l'IVIA Prof. Lluís Palou editor convidat d'un número especial sobre patologia de postcollita de la prestigiosa revista científica “Frontiers in Horticulture”
Les malalties de postcollita són una de les principals causes de pèrdues i desaprofitament alimentari en el sector de les fruites i hortalisses. Actualment, las principals investigaciones en...
Oferta pública de personal laboral de l'IVIA per a 2023 (II)
Resolució del Director de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries, per la qual s'accepta la renúncia de diverses persones aspirants proposades per a la contractació laboral a càrrec de...
Un treball de l'IVIA identifica una nova “arma” dels coccinèl·lids per a protegir-se dels atacs de les formigues
Els coccinèl·lids són insectes depredadors que juguen un paper important en el control d'algunes plagues clau en els nostres cultius com els pugons, els cotonets, o les mosques blanques en uns...
Investigadors de l'IVIA participen en l’XI International Symposium of Kiwifruit a Nova Zelanda
Participació destacada del grup de millora de patrons de l'IVIA dins de l'XI International Symposium of Kiwifruit organitzat per la International Society for Horticultural Science (ISHS) i...
El projecte IVIA “AgrIntel·ligència-CV”, cofinançat per FEDER i la GVA, desenvoluparà ferramentes tecnològiques per a incorporar l'agricultura de precisió a la gestió del camp valencià.
L'agricultura valenciana necessita un impuls modernitzador que li permeta mantindre la seua rendibilitat, competitivitat i sostenibilitat en un entorn, cada vegada més canviant, per la pressió del...