Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer

La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...

Actualitat

Ves enrere 5 investigadors de l'IVIA entre els més influents en les seues disciplines

5 investigadors de l'IVIA entre els més influents en les seues disciplines

La Universitat de Stanford ha publicat recentment en la revista Plos Biology l'actualització de 2020 de l'estudi sobre el personal investigador més influent. En aquest rànquing, considerat un dels més prestigiosos, 5 investigadors de l'IVIA apareixen entre el 2% dels científics més destacats del món en les seues respectives disciplines.

El treball, amb el títol "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" utilitza la base de dades Scopus per a classificar a més de cent mil investigadors en funció d'indicadors de productivitat científica. Així, s'utilitzen paràmetres vinculats, per exemple, a les vegades que és citat un article, el nombre de signants o la posició que ocupa cadascun d'ells.

L'anàlisi, liderat per Loannidis (Universitat de Stanford), compta amb dues classificacions diferents. Una que recull l'impacte de les publicacions dels investigadors al llarg de tota la seua carrera, i una altra que inclou únicament els resultats de 2020.

En el rànquing de 2020 destaquen quatre dels nostres investigadors. Lluís Palou i María B. Pérez-Gago, del Centre de Tecnologia postcollita; Alberto Urbaneja, del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia; i Manuel Talón, del Centre de Genòmica. Lluís Palou i Manuel Talón, a més de María José Asins; del centre de Citricultura i Producció Vegetal, apareixen també en el rànquing que recull l'impacte de les seues publicacions al llarg de tota la seua carrera investigadora.

Aquests resultats mostren l'elevadíssim nivell científic dels nostres investigadors i dels seus treballs, sempre en favor dels sectors agrari i agroalimentari de la Comunitat Valenciana.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter