Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer

La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...

Actualitat

Ves enrere ÀMPLIA PARTICIPACIÓ DE L'IVIA EN UN CURS DEL MAPA

ÀMPLIA PARTICIPACIÓ DE L'IVIA EN UN CURS DEL MAPA

La setmana passada, del 8 al 12 de novembre, es va celebrar un curs organitzat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), amb el títol "CONTROL I INSPECCIÓ FITOSANITÀRIA EN LLOCS DE CONTROL FRONTERERS". La finalitat del curs era formar a inspectors del MAPA que realitzen la seua activitat en llocs de control en frontera, enfront de l'entrada de material vegetal de l'estranger.

En aquest curs, l'IVIA va tindre una destacada participació d'investigadors, tots ells del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia, que van actuar com a professors impartint diferents ponències.

Dilluns 8 de novembre:

  • Dra. Silvia Barbé: "Bacteris fitopatògens. Generalitats. Símptomes en plantes hostes de bacteris de quarantena".
  • Félix Morán: "Mètodes de detecció i identificació".
  • Immaculada Navarro: "Presa de mostres i enviament al laboratori".

Dimecres 10 de novembre:

  • Dr. Antonio Olmos, "Virus. Generalitats. Identificació, tècniques d'inspecció i mostreig de virosi en espècies llenyoses".

Dijous 11 de novembre:

  • Dr. Francisco J. Beitia: "Dípters tefrítids. Caràcters generals. Identificació de larves. Preparació d'espècimens. Presa de mostres i enviament al laboratori" i "Identificació pràctica en laboratori".

El dilluns 8 i el dimecres 10 les ponències van ser realitzades en format en línia, mentre que el dijous 11 es van dur a terme de manera presencial. El curs es va desenvolupar en les instal·lacions de l'Autoritat Portuària del port de València.

 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter