Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer

La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...

Actualitat

Ves enrere CSA News es fa ressò dels últims avanços aconseguits pel centre de Genòmica de l'IVIA en la identificació dels gens que van determinar la domesticació dels cítrics, la seua expansió i acceptació

CSA News es fa ressò dels últims avanços aconseguits pel centre de Genòmica de l'IVIA en la identificació dels gens que van determinar la domesticació dels cítrics, la seua expansió i acceptació

El prestigiós magazine CSA News, publicació oficial de la ASA, CSSA y SSSA - tres de les més prestigioses societats científiques americanes dedicades a la investigació agrària – ha destacat recentment el gran interés de les dues últimes publicacions del nostre centre aparegudes en The Plant Genome.

Des de la publicació en Nature de l'article Genomics of the origin and evolution of Citrus i la monografia The genus citrus (publicada per Elsevier) el grup d'investigació coordinat pel Professor Manuel Talón ha estat treballant en la comparació de cítrics silvestres i domesticats, amb l'objectiu d'identificar els gens presents hui dia en les varietats comercials, que regulen les característiques agronòmiques i organolèptiques que influencien la seua palatabilitat i acceptació.

Els articles publicats recentment en The Plant Genome han posat en relleu que alguns gens que van evolucionar naturalment en els cítrics es van convertir més tard en objectius potencials de domesticació i que les característiques que aquests controlaven formen part actualment dels principals atractius dels fruits cítrics, una circumstància que va permetre la seua expansió en tots els continents.

CSA News destaca així la labor de l'IVIA i la importància dels resultats obtinguts en aportar una visió original sobre aquesta qüestió.

Pots consultar els articles en ReDIvia, el repositori institucional de l'IVIA.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter