Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Oferta pública de personal laboral de l'IVIA per a 2023 (II)

Resolució del Director de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries, per la qual s'accepta la renúncia de diverses persones aspirants proposades per a la contractació laboral a càrrec de...

Un treball de l'IVIA identifica una nova “arma” dels coccinèl·lids per a protegir-se dels atacs de les formigues

Els coccinèl·lids són insectes depredadors que juguen un paper important en el control d'algunes plagues clau en els nostres cultius com els pugons, els cotonets, o les mosques blanques en uns...

Actualitat

Ves enrere Destacada participació de l'IVIA en el International Citrus Congress (ICC 2022)

Destacada participació de l'IVIA en el International Citrus Congress (ICC 2022)

Els passats dies 6-11 de novembre de 2022 va tindre lloc a la ciutat turca de Mersin la 14 edició del Congrés Internacional de Citricultura), que va comptar amb una destacada participació d'investigadors de l'IVIA.

Lluís Palou, coordinador i responsable del Laboratori de Patologia del Centre de Tecnologia postcollita (CTP), va participar com a ponent convidat al Workshop 4 del ICC 2022 ‘Residue free citrus fruit’ amb la ponència titulada “Food aditives or GRAS salts as alternative treatments for citrus postharvest decay control”. D'altra banda, Lluís Palou també va ser membre del Comité Científic del congrés, concretament de la Subsecció ‘Harvest, Postharvest Physiology, Pathology and Processing’.

Manuel Talón, coordinador del Centre de Genòmica, va realitzar una presentació plenària titulada “A jouney into the past: genomic studies illuminate citrus origin, evolution and dispersion” i també va ser ponent convidat en el Workshop ‘Genetics and Genomics (Genomics insights into the domestication of citrus)’.

Juan Gabriel Pérez, investigador del Grup de Regs, i María Tasa, contractada predoctoral de la GVA, tots dos del Centre per al Desenvolupament de l'Agricultura Sostenible, van presentar els resultats de dos projectes del grup de regs. María Tasa va realitzar una presentació oral titulada “Irrigating with high boron concentration improved the physiological response of ‘Canyís’ citrange seedlings under drought stress and recovery conditions” que correspon a part dels resultats de la seua tesi doctoral, en el marc del projecte nacional DESALICitrus. També es va realitzar un avanç de resultats dels estudis del projecte europeu HANDYWATER, a través d'una comunicació en pòster titulada “Evaluation of different soil wetted surfaces in a high-density ‘Midknight’ Valencia orange orchard in Spain. Preliminary results”, on s'estan avaluant nous dissenys agronòmics de la instal·lació de reg per a millorar l'ús de l'aigua en cítrics cultivats en sistemes intensius.

Gema Ancillo i Pablo Aleza, del Centre de Citricultura i Producció Vegetal també van participar en el congrés. En el cas de Gema Ancillo, va presentar una comunicació en pòster titulada "Study of molecular mechanisms regulating the presence of thorns in citrus". Per part seua, Pablo Aleza va organitzar un Workshop titulat ‘Developments in Citrus Variety Breeding´ i va realitzar una presentació sobre el desenvolupament de marcadors SNPs associats a apomixis i androesterilitat titulada ‘Genotyping by Sequencing for SNP-based linkage analysis and identification of QTLs linked to male-sterility and apomixis in citrus´. A més, també va participar en el Comité Científic del Congrés en la secció relacionada amb Germplasm, Phylogenetics, Varieties, Rootstocks and Breeding.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter