Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer

La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...

Actualitat

Ves enrere El Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA va tindre una notable participació en el XIII Congrés Nacional i XI Ibèric de Maduració i Postcollita, POST2022.

El Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA va tindre una notable participació en el XIII Congrés Nacional i XI Ibèric de Maduració i Postcollita, POST2022.

El Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA va participar en el XIII Congrés Nacional i XI Ibèric de Maduració i postcollita que es va celebrar a Saragossa entre els dies 14 i 17 de juny de 2022. La notable participació del CTP en aquest esdeveniment es va plasmar en la presentació d'un total de 12 comunicacions, 7 d'elles orals i 5 pòsters, resultat de treballs realitzats en el propi CTP i de col·laboracions amb grups internacionals com la Universitat de Mar del Plata, l'Argentina, la Universitat Autònoma de Querétaro, Mèxic, i la Universitat degli Studi de Palerm, Itàlia.

A continuació, relacionem les comunicacions presentades, que es podran consultar en el repositori ReDivia.

  1. Alvarez, M.V., Palou, L., Taberner, V., Souza, R.F.L., Pérez-Gago, M.B. Aceites esenciales y extractos naturales de plantas como ingredientes antifúngicos de recubrimientos comestibles a base de pectina para controlar la podredumbre verde y mantener la calidad poscosecha de naranjas ‘Valencia’.
  2. Fathi-Najafabadi A., Calatayud A., Gil R., Vendrell M., Salvador A. Fluorescencia de imagen de la clorofila A en cáliz como herramienta para determinar la maduración del caqui.
  3. Fathi-Najafabadi A., Tormo D., Gil R., Besada C., Conesa E., Salvador E. Nuevo recubrimiento para la eliminación de la astringencia del caqui durante el transporte refrigerado.
  4. Giménez-Sanchis, A., Farina, V., Besada, C. Mandarinas pigmentadas. ¿Cómo responderán los consumidores españoles e italianos a este nuevo producto?
  5. Giménez-Sanchis, A., Pérez-Pérez, J.G., Pons-Gómez, A., Bonet, L., Tarancón, P., Besada. C. Evaluación del efecto de restricción parcial del riego sobre la maduración y calidad sensorial de naranja sanguina ‘Tarocco Ippolito’.
  6. Martínez-Blay, V., Quintanilla, P., Pérez-Gago, M.B., Palou, L.  Recubrimientos comestibles formulados con sales GRAS para controlar la antracnosis y mantener la calidad de frutos cítricos frigoconservados.
  7. Morales J., Hernando I., Bermejo A., Salvador A. Estudio microestructural de las alteraciones que se manifiestan en mandarina ‘Tango’ durante la conservación a baja temperatura.
  8. Morales J., Rodríguez-Carretero I., Bermejo A., Navarro P., Salvador A., Quiñones A. Efecto de aplicaciones foliares sobre la asimilación de calcio y su influencia en la firmeza del fruto en caqui “Sharon”.
  9. Prieto, A., Ancillo, G., Palou, L., Munera, S., Cubero, S., Blasco, J. Determinación del nivel de fluorescencia en podredumbres causadas por Penicillium digitatum en diversas variedades de cítricos mediante imágenes ultravioleta.
  10. Soto-Muñoz, L., Fuentes-González, M.M., Palou, L., Taberner, V., Miravet-Segarra, H., Pérez-Gago, M.B. Desarrollo de recubrimientos comestibles con aditivos alimentarios antifúngicos para el control de Penicillium spp. y la conservación de mandarina ‘Orri’.
  11. Vilhena N.Q., Quiles A., Gil R., Llorca E., Vendrell M., Salvador A. Influencia del momento de recolección en el potencial de conservación del caqui “Rojo brillante”.
  12. Vilhena N.Q., Rodríguez-Carretero I., Cervera-Chiner L., Navarro P., Quiñones A., Salvador A. Evaluación del contenido de macronutrientes en caqui y su influencia en la calidad del fruto.

Part dels treballs de recerca s'han realitzat en el marc del projecte europeu StopMedWaste (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat amb fons NextGenerationEU/PRTR de l'Agència Estatal d'Investigació, Projecte PCI2020-112095). Uns altres s'han finançat parcialment per l'IVIA (projecte Núm. 51910) i cofinançats per la UE a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

D'altra banda, el Prof. Lluís Palou, coordinador del CTP, i la investigadora principal Dra. Bernardita Pérez Gago van ser membres del Comité Científic d'aquest congrés i han participat com a moderadors respectivament en les sessions “Estratègies per a reduir les pèrdues postcollita per alteracions fisiològiques, patològiques i danys mecànics” i “Noves tecnologies postcollita. Sostenibilitat i economia circular”.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter