Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer

La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA forma part d'un taller de formulació de racions per a ramaders

L'IVIA forma part d'un taller de formulació de racions per a ramaders

L'IVIA, a través de la investigadora responsable de la línia d'Alimentació Animal del Centre d'Investigació i Tecnologia Animal (CITA), Alba Cerisuelo, va participar en el Taller "Maneig de subproductes en l'alimentació de remugants: Com formular i manejar racions amb pinyolada". La jornada s'ha celebrat aquest dimarts en Benlloch, en el marc d'un projecte de cooperació LEADER finançat amb fons de la Unió Europea, i en el qual participen set grups d'acció local de les províncies de Castelló i València, Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana i investigadors de la Universitat Politècnica de València i la Universitat CEU Cardenal Herrera.

Al taller s'han sumat un total de 22 ramaders, als quals se'ls ha facilitat informació necessària i eines per a la formulació de racions en remugants a mínim cost. A més, s'han treballat casos pràctics de formulació de racions amb pinyolada i altres subproductes per a bestiar tant boví i oví, amb la finalitat última de proporcionar els nutrients necessaris als animals, millorant la rendibilitat de les explotacions. Aquesta jornada, que ha tingut més de dues hores de duració, s'ha desenvolupat tant de manera presencial, com a en línia a través de la plataforma Zoom.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter