L'IVIA formarà part de l'esdeveniment Focus Pime i Emprenedoria Agrofood - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
L’investigador de l'IVIA Prof. Lluís Palou editor convidat d'un número especial sobre patologia de postcollita de la prestigiosa revista científica “Frontiers in Horticulture”
Les malalties de postcollita són una de les principals causes de pèrdues i desaprofitament alimentari en el sector de les fruites i hortalisses. Actualment, las principals investigaciones en...
Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"
La Universitat de Cartagena va celebrar una jornada tècnica sobre avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada, el passat 13 de març. En ella van participar els principals...
Ves enrere L'IVIA formarà part de l'esdeveniment Focus Pime i Emprenedoria Agrofood
L'IVIA formarà part de l'esdeveniment Focus Pime i Emprenedoria Agrofood
L'IVIA estarà present aquest divendres 26 de novembre en l'esdeveniment Focus Pime i Emprenedoria Agrofood, una sessió l'objectiu de la qual és donar a conéixer nous productes i tecnologies desenvolupats per entitats, centres tecnològics i empreses del sector Agrofood; destacant sobretot com aquestes novetats s'han integrat en els processos productius d'altres empreses.
L'IVIA estarà representat per la Dra. Ángeles Calatayud, que participarà a partir de les 10.45 en la ponència "Casos d'èxit: Projectes de Transferència a empreses". En concret, la Dra. Calatayud i la Dra. Consuelo Panella (ValGenetics) presentaran el projecte "Recuperació del cultiu del moniato: Tipificació genètica i producció in vitro de la planta sana", dut a terme de manera conjunta entre les dues entitats.
L'esdeveniment, finançat per IVACE i organitzat per CEEI València i BIOVAL, es desenvoluparà de manera presencial en la Sala d'actes de Cajamar (Passeig de l'Albereda, 34, València). En la seua inauguració, a partir de les 10.00 hores, estarà també present Maite Cháfer, directora general de Política Agrària Comuna.
Per a acudir és necessari inscriure's prèviament.