Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Oferta pública de personal laboral de l'IVIA per a 2023 (II)

Resolució del Director de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries, per la qual s'accepta la renúncia de diverses persones aspirants proposades per a la contractació laboral a càrrec de...

Un treball de l'IVIA identifica una nova “arma” dels coccinèl·lids per a protegir-se dels atacs de les formigues

Els coccinèl·lids són insectes depredadors que juguen un paper important en el control d'algunes plagues clau en els nostres cultius com els pugons, els cotonets, o les mosques blanques en uns...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA i el COITAVC organitzen el Congrés VIO 2021

L'IVIA i el COITAVC organitzen el Congrés VIO 2021

El 17 i 18 de novembre l'IVIA i el COITAVC (Col·legi Oficial de Tècnics Agrícoles i Graduats de València i Castelló), organitzen el Congrés VIO 2021 sobre bioprotecció en el sector productiu. Aquest congrés, que se sustenta en tres grans blocs (ciència, bioprotecció i coneixement), es desenvoluparà durant dos dies en els quuals ponents nacionals i internacionals de primera línia exposaran i intercanviaran opinions, experiències, casos d'èxit o solucions de cara al futur. L'IVIA, tindrà una destacada participació en l'esdeveniment.

En la jornada del dimecres 17, César Monzó impartirà la ponència "Les cobertes vegetals com a estratègia de control biològic per conservació en cítrics" i més tard formarà part de la taula redona "Insectes útils i infraestructures ecològiques". Aqueix mateix dia, Meritxell Pérez-Hedo exposarà la xarra "Exposició a volàtils com una via sostenible del maneig de plagues a través de la inducció defensiva de les plantes". També participarà en la taula redona "Insectes útils i infraestructures ecològiques". La taula estarà moderada per Alberto Urbaneja, que a més és l'encarregat de la direcció científica d'aquest symposium.

El dijous 18 serà el torn d'Alejandro Tena amb la ponència inaugural "Els cotonets: la nova amenaça de l'agricultura mediterrània" i la participació en la taula redona "Cotonets". També exposarà en la mateixa jornada Ángel Plata sobre la "Millora del control biològic de pseudocòccids en caqui".

El congrés tindrà lloc en l'edifici Nexus de la Universitat Politècnica de València i es desenvoluparà de manera híbrida tant en streaming com de manera presencial.

 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter