Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Oferta pública de personal laboral de l'IVIA per a 2023 (II)

Resolució del Director de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries, per la qual s'accepta la renúncia de diverses persones aspirants proposades per a la contractació laboral a càrrec de...

Un treball de l'IVIA identifica una nova “arma” dels coccinèl·lids per a protegir-se dels atacs de les formigues

Els coccinèl·lids són insectes depredadors que juguen un paper important en el control d'algunes plagues clau en els nostres cultius com els pugons, els cotonets, o les mosques blanques en uns...

Actualitat

Ves enrere El prestigiós Programa Fulbright finança la cerca de solucions enfront del HLB de dos investigadors de l'IVIA

El prestigiós Programa Fulbright finança la cerca de solucions enfront del HLB de dos investigadors de l'IVIA

La Dra. Meritxell Pérez-Hedo, col·laboradora científica adjunta, i el Prof. Alberto Urbaneja, professor d'investigació del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA, han iniciat estades de tres mesos en la Southwest Florida Research & Education Center de la Universitat de Florida per a investigar possibles solucions enfront de la malaltia més preocupant per a la citricultura espanyola, el huanglongbing (HLB).

Tots dos investigadors van aconseguir el finançament per als seus dos projectes a través del prestigiós programa Fulbright, un dels més potents instruments de diplomàcia pública coneguts. Els seus participants, triats amb criteris de transparència sobre la base dels seus mèrits acadèmics i professionals i potencial de lideratge, tenen l'oportunitat d'estudiar, ensenyar i investigar però, abans de res, d'intercanviar idees i contribuir a trobar solucions a reptes i interessos d'abast global.

La Dra. Pérez-Hedo realitzarà la seua estada en el grup del Dr. Fernando Alférez (Citrus Horticulturist SWFREC, @ufhorticulture) i el seu principal objectiu és estudiar l'efecte sobre el comportament i desenvolupament del vector més important del HLB, el psíl·lid asiàtic Diaphorina citri, sobre diversos patrons de cítrics. Aquests patrons han sigut prèviament seleccionats en el programa de millora de patrons de l'IVIA. Així mateix, també estudiarà la infecció i multiplicació del HLB en els patrons IVIA. Aquest objectiu ve investigant-se paral·lelament amb el grup receptor d'aquesta estada, dirigit pel Dr. Alferes i amb el grup de la Dra. María Ángeles Forner de Producció Vegetal i Citricultura de l'IVIA. Per part seua, el Prof. Urbaneja, en col·laboració amb el grup del Dr. Jawwad Qureshi (Entomologist, SWFREC, @UFEntNem),estudiarà l'efecte de l'activació defensiva en cítrics a través de l'exposició a diferents elicitors sobre el huanglongbing (HLB) i el seu vector Diaphorina citri.

El HLB és una malaltia devastadora dels cítrics i el principal problema en regions productores on es troba. La consecució de tots dos projectes pot aportar un nou enfocament per al maneig sostenible del HLB i els seus vectors.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter