Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer

La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...

Actualitat

Ves enrere Finalitza el primer assaig realitzat per investigadors de l'IVIA-Centre d'Investigació i Tecnologia Animal (CITA) en el marc del projecte europeu WaysTUP!

Finalitza el primer assaig realitzat per investigadors de l'IVIA-Centre d'Investigació i Tecnologia Animal (CITA) en el marc del projecte europeu WaysTUP!

El projecte WaysTUP! té com a objectiu demostrar l'establiment de noves cadenes de valor per a la utilització dels bioresidus urbans a través d'un enfocament multidisciplinari en línia amb l'economia circular. Convertir les deixalles biològiques urbanes en un recurs és la clau principal d'una economia circular.

En concret, el primer assaig realitzat per l'equip de la línia d'Alimentació Animal de l'IVIA-CITA s'emmarca en el paquet de treball 5 “Avaluació de les plantes pilot, productes finals i noves cadenes de valor a partir de residus biològics urbans”. Aquest ha consistit a avaluar l'aportació proteica i en aminoàcids digestibles de farines d'insectes en pollastres broiler en fase de creixement. Aquesta farina s'obté a partir de larves de mosca soldat negra (Hermetia illucens) proporcionades per la Universitat d'Alacant, on són criades i alimentades amb bioresidus.

Les farines d'insectes han sigut recentment autoritzades per la Comissió Europea com a aliment per a ocells i porcí, al costat d'altres proteïnes animals transformades (Reglament (UE) 2021/1372 de la Comissió de 17 d'agost de 2021). Els resultats dels treballs realitzats pel grup d'investigació liderat per la Dra. Alba Cerisuelo i el Dr. Ernesto A. Gómez en el marc d'aquest projecte, ajudaran a completar la matriu de nutrients d'aquests ingredients, perquè puguen ser utilitzats de manera segura i eficient en la formulació de pinsos per al sector ramader.

Més informació sobre els objectius i avanços del projecte en https://waystup.eu/


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter