Investigadors de l'IVIA descriuen com els patrons resistents al fred protegeixen les varietats empeltades de danys per gelades - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
L’investigador de l'IVIA Prof. Lluís Palou editor convidat d'un número especial sobre patologia de postcollita de la prestigiosa revista científica “Frontiers in Horticulture”
Les malalties de postcollita són una de les principals causes de pèrdues i desaprofitament alimentari en el sector de les fruites i hortalisses. Actualment, las principals investigaciones en...
Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"
La Universitat de Cartagena va celebrar una jornada tècnica sobre avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada, el passat 13 de març. En ella van participar els principals...
Ves enrere Investigadors de l'IVIA descriuen com els patrons resistents al fred protegeixen les varietats empeltades de danys per gelades
Investigadors de l'IVIA descriuen com els patrons resistents al fred protegeixen les varietats empeltades de danys per gelades
Les varietats comercials de cítrics són molt sensibles al fred, especialment a les gelades que causen danys a la fruita i provoquen importants pèrdues econòmiques. És ben conegut que els patrons resistents al fred són capaços de protegir les varietats comercials empeltades en ells dels efectes de les gelades, reduint o impedint danys en arbres i fruita.
Un treball realitzat pels investigadors de l'IVIA Amparo Primo, Mª Ángeles Forner, Mary‑Rus Martínez‑Cuenca i Javier Terol, ha determinat que el patró transfereix la seua resistència o sensibilitat a les baixes temperatures a les varietats comercials empeltades en ells.
Per a l'estudi es va usar la varietat de taronja València delta empeltada en Canyís citrange, un dels patrons més tolerants al fred, i Macrophylla, un dels més sensibles a les baixes temperatures. L'estudi metabolòmic i transcriptòmic realitzat suggereix que la senyalització d’ABA podria exercir un paper rellevant en la promoció de la resistència al fred de la varietat empeltada.
Aquest rellevant treball proporciona nous coneixements sobre els mecanismes pels quals els portaempeltss modulen la resistència a l'estrés abiòtic en la varietat de producció empeltada en ells i s'ha publicat recentment en BMC Plant Biology.
Pots accedir al text complet de l'article en ReDivia, el repositori institucional de l'IVIA.