Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer

La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participa en el V Congrés Mundial de la Magrana

L'IVIA participa en el V Congrés Mundial de la Magrana

Els passats dies 15-17 de febrer de 2022 es va celebrar des de la Universitat de Stellenbosch (Sud-àfrica), en format virtual, el Vth International Symposium on Pomegranate & Minor Mediterranean Fruits. El Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA va tindre una destacada participació en aquest esdeveniment amb la presentació de les tres comunicacions següents, fruit de treballs realitzats en el propi CTP i de col·laboracions amb grups nacionals (GVA, Estació Experimental Agrària d’Elx) i internacionals (Universitat de Bari, Itàlia):

  1. Martínez-Blay, V., Di Mill, B., Pérez-Gago, M. B., Palou, L. Combination of antifungal edible coatings and DT. embalatge for postharvest preservation of fresh ‘Mollar d'Elx’ pomegranates.
  2. Bartual, J., Pérez-Gago, M. B., Navarro-Cánovas, M. J., Ortiz, M., Palou, L. Irrigation strategies affect quality, mineral composition and internal rind browning of ‘Mollar d'Elx’ pomegranate fruits.
  3. Mincuzzi, A., Sanzani, S. M., Caputo, M., Palou, L., Ragni, M., Ippolito, A. Main postharvest fungal diseases of pomegranate fruit in southern Italy.

En el primer treball es reporta el desenvolupament i la selecció de nous recobriments comestibles compostos antifúngics formulats amb hidroxipropil metilcelulosa (HPMC) com hidrocoloide, diferents lípids i diferents additius alimentaris com a ingredients antifúngics. Els formulats amb cera d'abella i sorbato potàssic van ser els més efectius després de la seua aplicació en postcollita sols o combinats amb l'envasament en una atmosfera modificada passiva (plàstic Xtend®) en el control de malalties fúngiques i manteniment de la qualitat de magranes ‘Mollar d'Elx’ emmagatzemades en fred (5 °C) fins a 15 setmanes.

En el segon treball s'analitza la influència de diferents estratègies de reg localitzat deficitari sobre la qualitat, la composició mineral i la incidència de pardeamiento intern de la pell en magranes ‘Mollar d'Elx’.

 En el tercer treball es col·labora en la determinació de l'etiologia de les principals malalties fúngiques de camp i postcollita observades en magranes cultivades en la zona italiana de l'Apulia.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter