Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer

La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participa en un webinar sobre caracterització genòmica dels recursos genètics dels cultius fruiters mediterranis per a una millor resiliència als climes extrems

L'IVIA participa en un webinar sobre caracterització genòmica dels recursos genètics dels cultius fruiters mediterranis per a una millor resiliència als climes extrems

El Dr. Manuel Talón, coordinador del centre de Genòmica de l'IVIA, va participar ahir com a ponent convidat en el webinar “Genome-based characterization of Mediterranean fruit crop genetic resources for better resilience to climate extremes”, organitzat pel projecte europeu FREECLIMB.

L'objectiu del webinar era presentar projectes, resultats i proporcionar innovacions sobre la caracterització genòmica de recursos genètics de vinya, olivera, fruiteres d'os i cítrics en un context de cultiu mediterrani.

El Dr. Talón va intervindre amb la ponència “Genomics insights on the evolution, domestication and breeding of citrus”. Els recents assoliments de la genòmica estan proporcionant una informació inestimable sobre l'estructura del genoma dels cítrics i, per tant, sobre el misteriós origen, evolució i domesticació d'aquests. En la xarrada, Manuel Talón va aprofitar per a revisar els coneixements sobre aquests aspectes, exposar les bases genòmiques que sustenten el desenvolupament de prometedors programes de millora genètica i presentar els enfocaments que es treballen en l'IVIA per a aplicar aquests avanços genòmics en la millora de cítrics.

El webinar, que ha tingut una duració de dos dies, va estar dirigit a investigadors, científics, polítics, fabricadors, tècnics i agricultors. Entre els oïdors, es trobava la Dra. Elena Zuriaga, experta en millora genòmica de fruiteres en el Centre de Citricultura i Producció Vegetal de l'IVIA.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter