Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer

La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participarà en el seminari “La digitalització, al servei de la Sanitat Vegetal”

L'IVIA participarà en el seminari “La digitalització, al servei de la Sanitat Vegetal”

El dijous 7 d'abril l'IVIA participarà en una jornada protagonitzada per la transformació digital. L'ús de la tecnologia per al seguiment i control de plagues o la teledetecció de malalties en les primeres fases seran alguns dels temes estrela d'aquest esdeveniment en línia.

Antonio Vicent, coordinador del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia, serà un dels col·laboradors que estarà present per a abordar, per exemple, com s'ha obert una nova era per als sistemes d'ajuda en la presa de decisions i la seua aplicació en la gestió sostenible de plagues i malalties per a reduir l'ús de fitosanitaris.

L'IVIA estarà representant també per Elena Lázaro de la Unitat de Micología, que exposarà sobre els sistemes d'ajuda en la presa de decisions (DSS) que integren models de predicció de risc de malaltia i llindars d'intervenció, gràcies als quals és possible reduir la freqüència de tractaments fungicides sense perdre eficàcia.

L'esdeveniment, organitzat per Phytoma, tindrà lloc a partir de les 16.30 hores i es podrà seguir telemàticament a través de la seua plataforma (previ registre).


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter