Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer

La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participarà en un debat sobre la sostenibilitat de la citricultura en la transició a una agricultura sense fitosanitaris tradicionals

L'IVIA participarà en un debat sobre la sostenibilitat de la citricultura en la transició a una agricultura sense fitosanitaris tradicionals

El Fòrum de Debat del Cercle Fruiter Borrianenc organitza dijous que ve a les 19:00h un debat sobre un dels assumptes que més interés genera entre els agricultors i el sector citrícola en general. L'IVIA serà present en aquest debat en el qual els participants tractaran de respondre si la citricultura pot ser econòmicament sostenible durant la transició a una agricultura sense fitosanitaris tradicionals.

La nova estratègia biodiversitat Horitzó 2030 de la Unió Europea inclou entre els seus objectius reduir l'ús de fitosanitaris químics un 50%, un 20% l'ús de fertilitzants i aconseguir un 25% de superfície agrícola ecològica. Alberto Urbaneja, del centre de Protecció Vegtal i Biotecnologia, participarà en l'esdeveniment per a debatre sobre la sostenibilitat econòmica d'aquests objectius.

El debat tindrà lloc el dijous a la vesprada en la sala d'actes de l'edifici de l'obra social de la Caixa Rural de Borriana i comptarà també amb representants de LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders i l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA).


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter