Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Oferta pública de personal laboral de l'IVIA per a 2023 (II)

Resolució del Director de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries, per la qual s'accepta la renúncia de diverses persones aspirants proposades per a la contractació laboral a càrrec de...

Un treball de l'IVIA identifica una nova “arma” dels coccinèl·lids per a protegir-se dels atacs de les formigues

Els coccinèl·lids són insectes depredadors que juguen un paper important en el control d'algunes plagues clau en els nostres cultius com els pugons, els cotonets, o les mosques blanques en uns...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participarà en un seminari sobre les plagues i malalties que amenacen a la citricultura mediterrània

L'IVIA participarà en un seminari sobre les plagues i malalties que amenacen a la citricultura mediterrània

Plagues com el cotonet de Sud-àfrica o malalties fúngiques com la taca marró suposen cada vegada una amenaça major per a la citricultura mediterrània. No obstant això, l'atenció no es desvia tampoc de la que continua constituint la principal amenaça per als cítrics: l'HLB. Per això, l'IVIA participarà el pròxim 19 de maig en el webinar “Cítrics: problemes locals, amenaces globals” que abordarà aquestes plagues i malalties.

Alberto Urbaneja, del centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia, participarà per a resumir els assoliments en la gestió de Trioza erytreae i Diaphorina citri, psíl·lids vectors de l'HLB. A més, també exposarà diferents línies d'investigació centrades en la gestió de la malaltia.

Per part seua, Antonio Vicent, coordinador del centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia, abordarà el desenvolupament de malalties fúngiques com la taca marró (causada pel fong Alternaria), que afecta a determinades varietats de mandarina, o Botrytis cinerea, que indueix la caiguda dels fruits cítrics recentment quallats i també l'aparició d'alteracions en l'escorça.

El webinar, organitzat per Phytoma, es desarrollára el dijous 19 a partir de les 16:30h i per a accedir a la retransmissió en directe és necessari haver-se registrat prèviament.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter