Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer

La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA publica un estudi sobre la selecció de bacteris antagonistes per al control de la malaltia del foc bacterià

L'IVIA publica un estudi sobre la selecció de bacteris antagonistes per al control de la malaltia del foc bacterià

El control dels bacteris fitopatògens és un pilar fonamental per al maneig integrat d'importants malalties que afecten els nostres cultius. Aquestes malalties representen una gran preocupació pel fet que afecten espècies vegetals de gran importància econòmica, es propaguen amb facilitat i generalment no tenen cura. Un exemple és la malaltia del foc bacterià, causada per Erwinia amylovora, la qual afecta plantes de la família de les rosàcies, com la perera, la pomera o el nispro.

En la cerca d'alternatives a l'ús d'agroquímics i antibiòtics per al control d'aquest bacteri fitopatogen, investigadores de l'IVIA i de la Universitat de València han publicat recentment un estudi sobre la selecció de bacteris antagonistes per al control d'aquesta malaltia.

En aquest estudi, les investigadores van recuperar una col·lecció d'aïllats bacterians de diferents teixits vegetals i orígens geogràfics i després van seleccionar aquells que presentaven una notable activitat antagonista in vitro enfront de E. amylovora i una major capacitat per a reduir els símptomes del foc bacterià en assajos ex viu.

Addicionalment, es va confirmar que aquests aïllats bacterians amb activitat antagonista no provoquen cap reacció d'hipersensibilitat en fulles de plantes de tabac, que la majoria són capaces de sintetitzar enzims hidrolítics i presenten altres activitats de biocontrol i/o promotores del creixement vegetal, com la producció de sideróforos i la solubilització de fosfats. Per aquesta raó, aquests aïllats bacterians podrien ser considerats candidats a agents biocontrol. Mitjançant seqüenciació del gen ARNr 16S,  es van identificar diverses espècies bacterianes anteriorment no descrites com a agents de biocontrol enfront de E. amylovora.

Més informació en ReDivia, el repositori institucional de l'IVIA.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter