Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer

La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...

Actualitat

Ves enrere La jornada virtual sobre el cultiu del caqui comptarà amb la participació de l'IVIA

La jornada virtual sobre el cultiu del caqui comptarà amb la participació de l'IVIA

Actualment, els problemes causats per plagues i malalties són uns dels principals factors limitants del cultiu del caqui. L'IVIA participarà el pròxim 3 de març a partir de les 16:30h en la jornada virtual “Caqui, un cultiu amb molt de futur” centrada precisament en la cerca de solucions per a aquests problemes fitosanitaris.

Antonio Vicent, Coordinador del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia, participarà en la jornada per a parlar sobre l'optimització de les aplicacions fungicides contra el gallimarsot foliar del caqui (Plurivorosphaerella nawae) gràcies als sistemes d'ajuda a la presa de decisions. A més, revisarà l'estat actual de les resistències d'aquest fong al grup de fungicides estrobilurinas.

Ángel Plata i César Monzó, del Departament d'Entomologia, centraran la seua exposició en les principals plagues que afecten el caqui. Ángel Plata serà l'encarregat dels pseudocòccids i com el seu comportament críptic, difícil identificació i relació simbiòtica amb les formigues dificulten el seu maneig. César Monzó, per part seua, explicarà la utilització de cobertes vegetals per a la millora del control biològic de mosques blanques en parcel·les comercials de caqui.

En l'esdeveniment, organitzat per l'editorial Phytoma, participaran també representants de l'Associació Espanyola del caqui (Aekaki) i empreses del sector per a fer balanç de la situació i aportar solucions.

La jornada podrà ser seguida en obert pels usuaris registrats gratuïtament en la plataforma de Phytoma Meets.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter