Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer
La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"
La Universitat de Cartagena va celebrar una jornada tècnica sobre avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada, el passat 13 de març. En ella van participar els principals...
El IVIA formará parte de la Comisión de Variedades Tradicionales
La Comisión de Variedades Tradicionales es un órgano colegiado de la Conselleria de Agricultura, Medio Ambiente, Cambio Climático y Desarrollo Rural en materia de uso y conservación de los recursos...
El IVIA participa activamente en el Simposio Internacional sobre Xylella fastidiosa en la cuenca mediterránea organizado por la Conselleria de Agricultura, Medio Ambiente, Cambio Climático y Desarrollo Rural
Los doctores Alberto Urbaneja, Ester Marco, Antonio Vicent y Francisco Beitia participarán en el Simposio Internacional "Xylella fastidiosa en la cuenca mediterránea" que organiza la Conselleria...
Noves aportacions a la lluita biològica contra Ceratitis capitata
Bases per a implementar la lluita biològica contra Ceratitis capitata (Díptera: Tephritidae) mitjançant l'ús d'Aganaspis daci (Hymenoptera: Figitidae) és el títol de la Tesi Doctoral defesa per D....
Adjudicació de destacions en el concurs 15/2017 de funcionaris del cos d'investigadors i professors d'investigació
RESOLUCIÓ de 13 de setembre de 2017, de la Direcció General de Funció Pública, per la qual s'adjudiquen destinacions a les persones participants en el concurs específic de provisió número 15/2017,...
Participación en el Seminario de tecnologías para el uso sostenible del agua y los fertilizantes en la agricultura europea, organizado por el proyecto FERTINNOWA (Horizonte 2020)
El IVIA lidera esta acción en la Comunitat Valenciana junto con la Dirección General de Desarrollo Rural y PAC, en la que intervienen los Dres. Dolors Roca, Jose Miguel de Paz y el Jefe del...