Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Oferta pública de personal laboral de l'IVIA per a 2023 (II)
Resolució del Director de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries, per la qual s'accepta la renúncia de diverses persones aspirants proposades per a la contractació laboral a càrrec de...
Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"
La Universitat de Cartagena va celebrar una jornada tècnica sobre avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada, el passat 13 de març. En ella van participar els principals...
Un treball de l'IVIA identifica una nova “arma” dels coccinèl·lids per a protegir-se dels atacs de les formigues
Els coccinèl·lids són insectes depredadors que juguen un paper important en el control d'algunes plagues clau en els nostres cultius com els pugons, els cotonets, o les mosques blanques en uns...
El IVIA desarrolla un sistema robotizado no destructivo de análisis de la calidad de la fruta mediante espectroscopia e imagen hiperespectral
Entre las propiedades de calidad de frutas y hortalizas, las organolépticas (color, sabor, aroma, textura, etc.) tienen cada vez más importancia en la decisión del consumidor, por lo que su...
Agricultura y cambio climático
El Dr. Rodolfo Canet Castelló, coordinador del Centro para el Desarrollo de la Agricultura Sostenible del IVIA, realizará una ponencia dentro del pleno dedicado a Agricultura y cambio climático...
El IVIA informa sobre los nuevos avances en el manejo de cubiertas en la gestión de plagas y sobre nuevos patrones en la citricultura
El Dr. Alberto Urbaneja, del Centro de Protección Vegetal y Biotecnología, explicará los nuevos conocimientos sobre la gestión integral de plagas por medio de cubiertas vegetales y su importante...
El IVIA contribuye al desarrollo de herramientas de selección para obtener patrones que permitan reducir el uso de nitratos en el cultivo de tomate
Los nitratos procedentes del abonado pueden contaminar el agua que bebemos y alcanzar altas concentraciones en las verduras que comemos. Sus efectos en el medio ambiente y en la salud siguen siendo...
El IVIA informa sobre las patologías poscosecha del caqui
Los investigadores del Laboratorio de Patología del Centro de Tecnología Poscosecha del IVIA Lluís Palou y Verònica Taberner explican en un artículo en el último número de la revista Levante...