Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer
La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"
La Universitat de Cartagena va celebrar una jornada tècnica sobre avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada, el passat 13 de març. En ella van participar els principals...
L'IVIA participa en un Workshop sobre vectors de Xylella fastidiosa emmarcat en les activitats de la Xarxa YBER-XYFAS del CYTED
Els passats dies 20 i 21 d'abril es va celebrar en Bragança (Portugal) el Workshop presencial “Identification, bioecology and management of insect vectors of Xylella fastidiosa”, organitzat per...
Investigadors de l'IVIA i de l’IHSM-CSIC desenvolupen un nou mètode per a controlar virus transmesos per mosca blanca en cultius de tomaca amb l'ajuda d'un depredador zoofitòfag
La investigadora predoctoral Chaymaa Riahi, juntament amb els investigadors Alberto Urbaneja i Meritxell Pérez-Hedo, han publicat un article científic en la revista Phytopathology, en el qual...
Enquesta preHLB
El projecte PreHLB és un projecte d'investigació científica que reuneix diversos organismes públics europeus, entre ells, l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), la Generalitat...
Naix SECrio, la societat científica que acollirà a especialistes en l'àmbit de la criobiologia a Espanya
El dia 6 de març de 2023 va tindre lloc la reunió fundacional de la Societat Espanyola de Criobiologia (SECrio), una plataforma nascuda a Espanya que pretén agrupar una àmplia diversitat de...
L'IVIA participarà en Terra Eco – la Fira Mediterrània de l'Agricultura i la Producció Ecològica
Els dies 22 i 23 de març se celebra a València Terra Eco - la Fira Mediterrània de l'Agricultura i la Producció Ecològica, que comptarà amb la participació de membres de l'IVIA.