Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
L’investigador de l'IVIA Prof. Lluís Palou editor convidat d'un número especial sobre patologia de postcollita de la prestigiosa revista científica “Frontiers in Horticulture”
Les malalties de postcollita són una de les principals causes de pèrdues i desaprofitament alimentari en el sector de les fruites i hortalisses. Actualment, las principals investigaciones en...
Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"
La Universitat de Cartagena va celebrar una jornada tècnica sobre avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada, el passat 13 de març. En ella van participar els principals...
L'IVIA participa en el “Xylella fastidiosa Workshop: from diagnosis to management”
L'IVIA ha tingut una important participació en el “Xylella fastidiosa Workshop: from diagnosis to management”, celebrat amb sessions virtuals (en línia) i sessions pràctiques presencialsen Sao...
Trajectòria i llegat de Marisa Badenes, una de les científiques més destacades en la història de l'IVIA
El dia 2 de setembre ens va deixar Marisa Badenes Catalá, benvolgudíssima companya i una de les científiques més importants de la llarga història de l'institut.
Adjudicació de 25 beques de formació i especialització cofinançades pel FSE
RESOLUCIÓ de 19 d’agost de 2022, de la Vicepresidència primera de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries, per la qual s’adjudiquen 25 beques de formació i especialització cofinançades per...
L'IVIA acollirà la I Jornada postcollita de Cítrics
El dijous 15 de setembre de 2022, de 15.30 a 19.00 h, se celebrarà en la Sala d'actes de l'IVIA (Montcada) la I Jornada postcollita de Cítrics. L'esdeveniment, coorganitzat per l'IVIA i la...
L'IVIA participa en el IV Congrés de l'Associació Espanyola de Professionals de l'Anàlisi Sensorial
El IV Congrés dels Professionals de l'Anàlisi Sensorial (AEPAS) va tindre lloc a la Rioja del 6 al 8 de juny, sent el fòrum més important a nivell nacional en el qual es reuneixen els professionals...