Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer
La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"
La Universitat de Cartagena va celebrar una jornada tècnica sobre avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada, el passat 13 de març. En ella van participar els principals...
Una tesi doctoral realitzada i dirigida en l'IVIA guanya el premi “Hugo de Vries”
La “Royal Dutch Botanical Society” i la “Hugo de Vries Fund Fundation” han concedit el premi “Hugo de Vries” a la millor tesi doctoral defensada als Països Baixos en el camp de la botànica en 2021...
L'IVIA participa en la primera reunió presencial del projecte europeu StopMedWaste (Programa PRIMA)
La reunió de socis del projecte StopMedWaste (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat a Espanya amb fons NextGenerationEU/PRTR de l'Agència Estatal d'Investigació, Projecte PCI2020-112095) es...
El prestigiós Programa Fulbright finança la cerca de solucions enfront del HLB de dos investigadors de l'IVIA
La Dra. Meritxell Pérez-Hedo, col·laboradora científica adjunta, i el Prof. Alberto Urbaneja, professor d'investigació del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA, han iniciat estades...
L'IVIA té una destacada participació en el VI Simposi Internacional de Patologia de postcollita
Del 29 maig al 2 juny de 2022 es va celebrar en la seu de la Cyprus University of Technology (CUT) en Limassol (Xipre), en format presencial, el VI International Symposium on Postharvest Pathology....
Investigadors de l'IVIA publiquen un estudi sobre el desenvolupament dels grans de pol·len en espècies de cítrics diploides i tetraploides i les seues implicacions en els programes de millora genètica
L'absència de llavors és un dels caràcters més importants per a les noves varietats de mandariner destinades al consum en fresc, ja que els consumidors no accepten la presència de llavors en els...