Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer
La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"
La Universitat de Cartagena va celebrar una jornada tècnica sobre avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada, el passat 13 de març. En ella van participar els principals...
Investigadores del IVIA y del CSIC coordinan y participan en la edición de la monografía “Enfermedades causadas por la bacteria Xylella fastidiosa” editada por la Fundación Cajamar
El libro, dirigido a todos los estamentos del sector agrario, abarca diversos temas, desde la bacteria, la epidemiología, los vectores, los métodos de detección y el análisis de riesgos hasta las...
Seminario científico-técnico: "Biomarcadores genéticos para la identificación y autentificación de variedades de cítricos"
Los obtentores de nuevas variedades de cítricos, bien sea por selección de mutaciones espontáneas o mediante programas de mejora genética, requieren el establecimiento de sistemas rápidos y fiables...
Participamos en la presentación la guía de buenas prácticas para manejo enfermedades de la madera en vid en Utiel
Las enfermedades de madera de la vid son muy difíciles de manejar y causan graves daños a nuestra viticultura. Sin embargo, apenas existen tratamientos curativos autorizados. Por este motivo, desde...
Nueva generación de marcadores moleculares para la identificación de variedades de cítricos
El Dr. Manuel Talón, coordinador del Centro de Genómica del IVIA participa en la IV Jornada Internacional sobre Variedades Vegetales con la ponencia "Herramientas genómicas para la identificación...
Taller sobre tecnologías de riego y fertirrigación en el marco del proyecto europeo FERTINNOWA
FERTINNOWA organiza un taller de discusión, exposición, demostración e intercambio de conocimientos en tecnologías de riego y fertirrigación, relacionados con la mejora del uso eficiente del agua y...