Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer

La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participa en el “Xylella fastidiosa Workshop: from diagnosis to management”

L'IVIA participa en el “Xylella fastidiosa Workshop: from diagnosis to management”

L'IVIA ha tingut una important participació en el “Xylella fastidiosa Workshop: from diagnosis to management”, celebrat amb sessions virtuals (en línia) i sessions pràctiques presencialsen Sao Paulo (el Brasil) en els mesos d'agost i setembre.

Aquest Workshop, organitzat conjuntament per l’Escola Superior d'Agricultura Luiz de Queiroz (Esalq), la Universitat de São Paulo (USP) i el Centre de Citricultura de l'Institut Agronòmic (IAC); ha comptat amb el patrocini de la Xarxa CYTED IBER-XYFAS (Xarxa Iberoamericana per a la vigilància de Xylella fastidiosa), el Departament d'Entomologia i Acarología i el Programa de Graduats en Entomologia de la USP (el Brasil).

El Workshop ha consistit en 5 sessions virtuals de 2 hores de duració emeses per mitjà d'un canal de YouTube i celebrades els dijous de 5 setmanes diferents (4 sessions a l'agost i 1 al setembre), i en sessions pràctiques desenvolupades per a 20 alumnes en l’Escola Superior d'Agricultura Luiz de Queiroz (Esalq) (USP) i en el Centre de Citricultura de l'Estat de Sao Paulo (el Brasil).

La finalitat d'aquest Workshop ha sigut:

- Proporcionar una visió general actualitzada del bacteri fitopatogen Xylella fastidiosa, la seua importància, classificació, interacciones hoste-planta, transmissió, detecció i seguiment; així com sobre les estratègies de gestió i estratègies de gestió i certificació.

- Proporcionar una formació sobre les tècniques d'investigació relacionades amb el patogen i els seus insectes vectors.

El Workshop ha comptat amb la participació en el Comité Organitzador del professor d'investigació de l'IVIA Dr. Francisco Beitia, qui igualment va participar com a ponent d'una xarrada en la Sessió virtual 2 (de títol “Vector population dynamics: case of Eastern Spain”), celebrada l'11 d'Agost, i com a moderador de la Sessió virtual 5, celebrada el 8 de Setembre.

Aquest Workshop, en la seua part virtual, ha comptat amb una àmplia participació de tècnics i investigadors de molt diversos països, interessats en la temàtica d'aquest.


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter