Destacada participació del Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA en Postharvest 2024 (Rotorua, Nova Zelanda), conjunt d'esdeveniments científics relacionats amb la postcollita - IVIA
Ves enrere Destacada participació del Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA en Postharvest 2024 (Rotorua, Nova Zelanda), conjunt d'esdeveniments científics relacionats amb la postcollita
Destacada participació del Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA en Postharvest 2024 (Rotorua, Nova Zelanda), conjunt d'esdeveniments científics relacionats amb la postcollita
Els passats dies 11-15 de novembre de 2024 s'ha celebrat en Rotorua (Nova Zelanda), en format presencial, l'esdeveniment Postharvest 2024 que incloïa un conjunt de tres simposis científics tots ells relacionats amb la postcollita de productes agroalimentaris, el IX International Postharvest Symposium, el VII International Symposium on Postharvest Pathology i el X International Symposium on Human Health Effects of Fruits and Vegetables. El Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA ha participat de forma destacada en els dos primers simposis, amb la presentació de 2 comunicacions orals i 4 comunicacions en format pòster científic, de les quals 3 van ser seleccionades per a la seua exposició oral en temps reduït. A més, el coordinador del CTP, Lluís Palou, va exercir de moderador de la sessió PP2 - Postharvest treatments (1) del VII ISPP.
A continuació, es relacionen les diferents comunicacions, fruit de treballs realitzats en el mateix CTP i de colaboracions amb altres grups d'investigació, tant del mateix IVIA com d'altres institucions. Assistiren al congrés els següents membres del CTP: Alejandra Salvador, Ana Moreno, Nariane Vilhena, Bernardita Pérez Gago i Lluís Palou.
La majoria dels treballs corresponen a investigacions realitzades en el marc de diferents projectes d'investigació, i destaquen els cofinançats també per l'IVIA (projecte Núm. 52201) i la UE a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.
Comunicacions orals:
- Palou, L., García-Rodríguez, A., Pérez-Gago, M.B. Reduction of imazalil doses for the control of citrus postharvest green and blue molds through the combination with sodium benzoate and heat.
- Moreno, A., Salvador, A., Gil, R., Vendrell, M., Vilhena, N.Q. Preharvest application of 1-MCP on persimmon.
Comunicacions en format pòster:
- Moreno, A., Martín, R., Vilhena, N.Q., Quiñones, A., Peris, P., Salvador, A., Morals, J. Effect of preharvest calcium treatments on ‘Rojo Brillante’ persimmon quality.
- Vilhena, N.Q., Gil, R., Moreno, A., Blasco, J., Salvador, A. 1-MCP delays the ripening of ‘Lamb Hass’ avocat after cold storage.
- Vilhena, N.Q., Bermejo, A., Navarro, P., Soler, E., Gil, R., Salvador, A. Physicochemical and nutritional quality of new loquat cultivars.
- Alvarez, M. V., Taberner, V., Palou, L., Pérez-Gago, M.B. Antifungal activity of natural extracts and essential oils against Monilinia fructicola in vitro and as ingredients of hydroxypropyl methylcellulose-based edible coatings for postharvest preservation of cold-stored ‘Angeleno’ plums.