Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Actualitat

Ves enrere Estudi pioner de l'IVIA i de la Universitat de Worcester revela el poder de les franges florals en els horts de cítrics

Estudi pioner de l'IVIA i de la Universitat de Worcester revela el poder de les franges florals en els horts de cítrics

En el seu propòsit de millorar la producció d'aliments sostenibles i els serveis ecosistèmics mitjançant la intensificació ecològica, l'IVIA ha participat en un estudi de tres anys de duració que s'acaba de publicar en la revista científica Ecology and Evolution. Aquest treball innovador ha avaluat la viabilitat d'espècies natives de plantes perennes per al seu ús en franges de flors silvestres en horts comercials de cítrics, dins dels delicats ecosistemes mediterranis. Els resultats d'aquest article d'investigació destaquen el potencial de les franges de flors silvestres per a augmentar la riquesa d'espècies vegetals i fomentar recursos nutricionals crucials per als enemics naturals, contribuint així a la regulació de plagues. Aquesta avaluació pionera d'espècies perennes nadiues en horts mediterranis ressalta el paper fonamental de la biodiversitat en la creació de sistemes agrícoles resilients i obri la porta a mètodes de producció d'aliments innovadors i sostenibles. 
Aquesta fita va ser possible gràcies a la tesi doctoral de la Dra Alice Mockford, acabada de presentar en la Universitat de Worcester sota la direcció conjunta del Dr. Alberto Urbaneja de l'IVIA i els Drs. Duncan B. Westbury and Kate Ashbrook de la Universitat de Worcester. 
El treball va ser finançat parcialment per l'IVIA, Primafruit Ltd., Waitrose & Partners, i la Universitat de Worcester i va comptar amb la col·laboració de Marti Navarro i Vicente Giner els qui van cedir els seus camps per a la realització d'aquest estudi.