Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Actualitat

Ves enrere Investigadors de l'IVIA participen en l’XI International Symposium of Kiwifruit a Nova Zelanda

Investigadors de l'IVIA participen en l’XI International Symposium of Kiwifruit a Nova Zelanda

Participació destacada del grup de millora de patrons de l'IVIA dins de l'XI International Symposium of Kiwifruit organitzat per la International Society for Horticultural Science (ISHS) i l'empresa Zespri, celebrat en Mount Maunganui (Nova Zelanda). El grup dirigit per la Dra. Mary-Rus Martínez-Cuenca, ha contribuït amb tres participacions en este congrés, una de les quals ha sigut guardonada amb el premi a la millor presentació en format poster. Una immillorable arrancada per a este recent grup de millora en el nostre centre. Els treballs poden consultar-se en el següent link: https://events.zespri.com/ishs-kiwifruit2024/abstracts

  • A high-quality RNA method from leaves and roots of Kiwifruit plants (Award)
  • Physiological response of Actinidia deliciosa cv. deliciosa ‘Hayward’ to prolonged and controlled humid conditions in roots.
  • How does kiwifruit respond to boron toxicity? A physiological study

La línia de treball ha sigut creada amb la intenció d'obtindre, seleccionar i avaluar patrons de kiwi tolerants als principals estressos biòtics i abiòtics de la Comunitat Valenciana. El kiwi és un cultiu emergent en la nostra comunitat però que veu afectada la seua producció per problemes de salinitat i clorosis fèrrica, dos estressos freqüents en els nostres sòls. A més, el maneig inadequat del reg i de la porositat del sòl ocasionen problemes d'embassada, anòxia de les arrels i decaïment de la planta per la Síndrome del Decaïment del K iwi (KVDS en anglés), una fisiopatía que a Itàlia (primer país mundial en importància en 2022 en superfície de cultiu i segon en producció de fruita) ha provocat la disminució de la superfície de cultiu en un 10% en els últims 5 anys. La naturaleza específica d'este problema roman desconeguda, encara que es pensa que és el resultat de la combinació de problemes d'estrés per embassada, sòls pesats i d'algun patogen d'origen fúngic.

Este viatge ha permés als nostres investigadors visitar i entrevistar-se amb investigadors del Plant and Food Research Centre i el Kiwifruit Breeding Centre, els dos centres d'investigació de referència mundial en millora de kiwi, que col·laboren activament amb la marca Zespri en eixe país.


 

Plantación de kiwis