Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Actualitat

Ves enrere L'IVIA participa en una nova Col·lecció sobre Biologia Postcollita de la prestigiosa revista Scientific Reports (Nature Portfolio)

L'IVIA participa en una nova Col·lecció sobre Biologia Postcollita de la prestigiosa revista Scientific Reports (Nature Portfolio)

Garantir que la producció d'aliments tinga la capacitat de satisfer les necessitats de la població mundial requereix no sols mètodes de producció innovadors, sinó també estratègies per a minimitzar el desaprofitament d'aliments. Actualment, al voltant d'un terç de les fruites i hortalisses recol·lectades acaba malgastant-se abans del consum, a causa de múltiples factors, com la sobreproducció o les minves durant la distribució. Una vegada collits, els productes frescos romanen biològicament actius i pateixen una sèrie de reaccions que alteren la seua composició, valor nutricional i estat de maduresa i els fan vulnerables a les infeccions per patògens. Comprendre els processos biològics que tenen lloc després de la collita permetrà el desenvolupament de noves estratègies per a prolongar la vida útil dels productes frescos i, en última instància, contribuirà a augmentar la seguretat alimentària. Aquesta nova Col·lecció sobre Biologia Postcollita contempla la publicació d'investigacions originals i de qualitat sobre biologia postcollita de fruites i hortalisses, inclosa la fisiologia postcollita, la senescència i la patologia. 
La Col·lecció està editada per membres del consell editorial de la revista, entre els quals es troba el Prof. Lluís Palou, coordinador del Centre de Tecnologia Postcollita (CTP) de l'IVIA. La resta d'editors  convidats són el Prof. Tie Liu (University of Florida, USA), el Prof. Sunil Pareek (National Institute of Food Technology Entrepreneurship and Management, l'Índia), i el Prof. Gianfranco Romanazzi (Marche Polytechnic University, Italy).
La data límit per a la presentació de manuscrits és el 28 de desembre de 2023.
Per a informació addicional i enviament de manuscrits:
https://www.nature.com/collections/ebidbbfdce