DESTAQUEM

« Ves enrere

L'IVIA lidera un treball que confirma les possibilitats de l'ús de volàtils com elicitors de defenses en plantes

L'IVIA lidera un treball que confirma les possibilitats de l'ús de volàtils com elicitors de defenses en plantes

L'IVIA en col·laboració amb el CEQA-UPV, IBMCP-CSIC i l'UJI, acaba de publicar un treball científic en la revista Journal of Pest Science  on demostren que l'ús de volàtils de planta pot ser una nova estratègia sostenible de maneig de plagues i malalties.

Les plantes es comuniquen entre si mitjançant volàtils que són emesos quan són atacades. Les plantes que capten aquests volàtils poden induir-se defensivament contra diferents factors estressants, com poden ser plagues i malalties. En aquesta investigació, aprofitem el llenguatge de comunicació entre plantes, per a desenvolupar un nou mètode sostenible per al maneig de plagues. Vam demostrar com l'exposició de plantes de tomaca a un volàtil seleccionat utilitzant dispensadors polimèrics millora la resistència a plagues clau de la tomaca en hivernacles comercials. Aquest treball és la culminació de més de 7 anys d'investigacions liderades pels investigadors Dra. Meritxell Pérez-Hedo i Dr. Alberto Urbaneja i pel tècnic d'investigació Miquel Alonso-Valiente del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA i serà sens dubte un punt de partida per al desenvolupament de noves estratègies biorracionals en el maneig de plagues basades en la comunicació entre plantes.

Aquest treball ha sigut cofinançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat (AGL2014-55616-C3' and RTA2017-00073-00-00) i per la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat Valenciana.

Més informació en ReDivia, el repositori institucional de l'IVIA.