DESTAQUEM

« Ves enrere

L'IVIA i la Llibreria de la Generalitat ofereixen el ebook “El cultiu del caqui”, gratuïtament, a través de ReDivia i la secció “Llibres oberts” de LliG

L'IVIA i la Llibreria de la Generalitat ofereixen el ebook “El cultiu del caqui”, gratuïtament, a través de ReDivia i la secció “Llibres oberts” de LliG

L'any 2015, l'IVIA, a través del Servei de publicacions de la Generalitat, va editar la monografia "El cultiu del caqui" que, donada la importància econòmica i l'interés creixent que aquest cultiu estava aconseguint en la nostra Comunitat, va tindre un èxit i una repercussió sense precedents, tractant-se d'una publicació estrictament tècnica. Tal va ser l'èxit del llibre, que CANSE -la Cooperativa Agrícola Ntra. Sra. de l'Oreto de l'Alcudia- va realitzar una reimpressió de l'obra per a obsequiar als seus socis i representants del sector.

L'IVIA, en el seu ferm compromís amb l'accés obert a la ciència, ha acordat amb la Llibreria de la Generalitat la preparació d'una edició digital d'aquest llibre i els seus diversos capítols, en valencià i castellà, per a oferir-los gratuïtament a través del repositori institucional de l'IVIA i, simultàniament, a través de la secció "Llibres oberts" de LliG.

El llibre consta de dotze capítols en els quals s'aborden tots els aspectes relacionats amb la producció i cultiu d'aquesta fruita: comença amb un capítol dedicat a l'origen i importància econòmica del caqui, al qual segueixen altres dos dedicats, d'una banda, a la morfologia i fisiologia i, per un altre, al material vegetal i a la millora genètica d'aquesta fruita. Els capítols 4 al 8 aborden aspectes agronòmics com ara el disseny i maneig de la plantació, operacions agrícoles com la poda, el reg i la fertilització, així com les tècniques per a millorar la qualitat del fruit. Els capítols 9 a l'11 s'ocupen de temes relacionats amb la protecció vegetal, amb una secció dedicada a les plagues, una altra a les malalties fúngiques i una tercera a les fisiopatíes. Finalment, el capítol 12 està dedicat a la tecnologia postcollita el desenvolupament de la qual ha sigut responsable, en gran part, de l'èxit comercial d'aquest producte.

L'obra en qüestió va ser coordinada en el seu moment per les Dres i Drs de l'IVIA, María Luisa Badenes, Diego S. Intrigliolo, Alejandra Salvador i Antonio Vicent, i en ella van col·laborar un ampli nombre d'investigadors del nostre Institut, pertanyents a diversos Departaments.

El llibre s'ofereix en versió completa, en valencià i en castellà, a través de ReDivia i de LliG, i a més, els capítols solts elaborats per investigadors de l'IVIA, a través de ReDivia.

Esperem que aquesta nova publicació, que gaudeix de plena vigència malgrat els anys transcorreguts, reba un acolliment tan càlid per part del públic valencià com va tindre la primera.