DESTAQUEM

« Ves enrere

El CITA incorpora un nou semental

El CITA incorpora un nou semental

El Centre de Tecnologia Animal de l'IVIA (CITA) ha rebut recentment un nou semental de la categoria "Joves Reproductors Recomanats" (JRR). El semental ha sigut incorporat per l'Associació de Ramaders de Caprí de Raça Murcià-Granadina de la Comunitat Valenciana (AMURVAL).

El CITA de Segorbe, com a part de la seua línia d'investigació centrada en la genètica i tecnologia de la reproducció animal, gestiona un dels centres de sementals del programa nacional de millora genètica de la raça caprina lletera Murcià Granadina per al testatge de mascles a través de les dades de les seues filles en diferents ramaderies i la difusió de la resposta a la millora genètica via dosi de semen.

Abans de procedir a la incorporació, l'animal ha hagut de sotmetre's a un conjunt de proves sanitàries (brucel·losis (Brucella ovis i B. mellitensis), tuberculosi, paratuberculosi, febre Q, CAEV, clamidiosis, agalaxia contagiosa, border disease, llengua blava, toxoplasmosi i malaltia de Schmallenberg), en les quals ha resultat negatiu.

El nou semental procedeix de la ramaderia Capriselec S.L. (Jumella) de l'Associació Espanyola de Criadors de Caprí de Raça Murcià-Granadina (ACRIMUR). Es tracta d'una explotació qualificada com ‘Oficialment Indemne de Brucel·losi (M4)', ‘Oficialment Indemne de Tuberculosi(T3)', ‘Indemne de CAEV' i amb risc insignificant (RI) de scrapie.