Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Ves enrere Àmplia i destacada participación del Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA en el XIV Congrés Nacional i XII Ibèric de Maduració i postcollita, Post2024

Àmplia i destacada participación del Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA en el XIV Congrés Nacional i XII Ibèric de Maduració i postcollita, Post2024


 

Els passats dies 12-14 de juny de 2024 s'ha celebrat a Madrid, en format presencial, el XIV Congrés Nacional i XII Ibèric de Maduració i postcollita, Post2024, en el qual el Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA ha tingut una destacada participació amb la presentació de 7 comunicacions orals i 11 comunicacions en format pòster científic.

A continuació, es relacionen les diferents comunicacions, fruit de treballs realitzats en el propi CTP i de colaboraciones amb altres grups d'investigació, tant del propi IVIA com d'altres institucions nacionals i internacionals. Entre les comunicacions orals, destaca una ponència convidada a càrrec de la Dra. M. Bernardita Pérez-Gago sobre recobriments comestibles i envasos sostenibles. A més, van assistir al congrés els següents membres del CTP i de l'IVIA: Adrián Giménez Sanchis, Alejandra Salvador, Alfonso García Rodríguez, Almudena Bermejo, Ana Moreno, Ana Quiñones, Cristina Besada, Julia Morales, Laura Settier, Lluís Palou, Narianne Vilhena, Ricardo Lima de Souza i Verònica Taberner.

La majoria dels treballs corresponen a investigacions realitzades en el marc de diferents projectes d'investigació, i destaquen els cofinançats també per l'IVIA (projecte Núm. 52201) i la UE a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

Comunicacions orals:

 • Besada, C, Pons-Gómez, A, Delpozo, B, Bartual, J. (2024). la qualitat de la magrana des de la perspectiva del consumidor: atributs organolèptics clau, patrons de preferència i relació entre propietats sensorials i fisicoquímiques.
 • Giménez-Sanchis, A, Bermejo, A, Besada, C. (2024). Canvis en el perfil d'aromes i sucres associats a l'acumulació de antocianines en taronges sanguines.
 • Morales, J, Bartual, J, Peris-Costa, P, Rodríguez-Carretero, I, Martín-García, R, Pérez-Gago, MB, Quiñones, A. (2024). Reducció del pardejament intern de la magrana ‘Mollar d'Elx’ durant la frigo-conservació mitjançant ferramentes pre i postcollita.
 • Moreno, A, Vilhena, NQ, Vendrell, M, Gil, R, Salvador, A. (2024). L'aplicació de 1-metilciclopropé en precollita manté la qualitat del caqui durant la frigoconservación.
 • Pérez-Gago, MB. (2024). Recobriments comestibles i envasos biodegradables com a estratègies d'envasament sostenibles per a reduir les pèrdues de qualitat de fruites i hortalisses durant postcollita.
 • Souza, RFLd, Pérez-Gago, MB, Palou, L. (2024). Recobriments comestibles antifúngics formulats amb extracte d'os d'alvocat per a controlar la podridura marró i mantindre la qualitat de prunes frigoconservades.
 • Taberner, V, Sanchís, E, Palou, L, Pérez-Gago, MB. (2024). Recobriments de pectina amb extracte de pell de magrana i altres agents antioxidants per a mantindre la qualitat de caqui fresc tallat.

Comunicacions en format pòster:

 • Cervera-Chiner, L, Moraga, G, Salvador, A, Vilhena, NQ. (2024). Efecte de la temperatura d'assecat en el contingut en compostos fenòlics i la seua capacitat antioxidant.
 • García-Rodríguez, A, Asgarian, ZS, Palou, L, Souza, RFLd, Quintanilla, PG, Taberner, V, Pérez-Gago, MB. (2024). Recobriments comestibles formulats amb geraniol per a controlar la podridura marró i mantindre la qualitat postcollita de pruna ‘Angeleno’ durant frigoconservació.
 • Giménez-Sanchis, A, Bermejo, A, Bonet, L, Pérez-Pérez, J.G., Besada, C. (2024). Síntesi de antocianines durant la maduració de la taronja sanguina ‘Tarocco Ippolito’ i la seua relació amb la temperatura ambient i de sòl.
 • Morales, J, Bermejo, A, Taberner, V, Pérez-Gago, MB, Cosí-Capella, A, Quiñones, A. (2024). Perfil nutricional de magrana cv. “Mollar d'Elx” en parcel·les tractades per a reduir el pardejament intern de l'escorça.
 • Moreno, A, Guillén, F, Gil, R, Bermejo, A, Salvador, A, Vilhena, NQ. (2024). Efecte de l'aplicació postcollita de melatonina i àcid i-aminobutíric en la qualitat del caqui ‘Roig Brillant’ durant l'emmagatzematge prolongat.
 • Settier-Ramírez, L, Quintanilla, P, Palou, L, Alvarez, MV, Taberner, V, Pérez-Gago, MB. (2024). Incorporació d'extractes naturals i olis essencials en recobriments de hidroxipropil metilcelulosa per al control de Monilinia fructicola en nectarina.
 • Souza, RFLd, Pérez-Gago, MB, Palou, L. (2024). Anàlisi multivariant de recobriments comestibles antifúngics per a mantindre la qualitat de pruna ‘Angeleno’ durant frigoconservació.
 • Vilhena, NQ, Bermejo, A, Gil, R, Soler, E, Navarro, P, Salvador, A. (2024). Caracterització fisicoquímica i nutricional de noves varietats de nispro d'interés comercial.
 • Vilhena, NQ, Cervera-Chiner, L, Moreno, A, Moraga, G, Salvador, A. (2024). Assecat de fruits sencers com a estratègia de valorització del rebuig postcollita de caqui.
 • Vilhena, NQ, Cervera-Chiner, L, Peris, P, Climent, J, Navarro, P, Salvador, A. (2024). Maduració de l'alvocat ‘Lamb Hass’ recol·lectat en diferents moments de campanya.
 • Yuste, F, Castillo, M, Malagón, J, Besada, C. (2024). Evolució postcollita del kiwiño (Actinidia arguta) a temperatures moderades i primeres impressions dels consumidors.


 

Actualitat

El Dr. Antonio Vicent Civera ha sigut elegit Chair del Panel on Plant Health de la EFSA -Autoritat Europea per a la Seguretat Alimentària

L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA, per les seues sigles en anglés) és una agència de la Unió Europea (UE) que proporciona assessorament científic independent i comunicació clara...

Subproductes de l'oliva en pinsos de porcí: més enllà d'una font de nutrients

Un estudi dut a terme per la línia d'Alimentació Animal del Centre d'Investigació i Tecnologia Animal (CITA) de l'IVIA a Segorbe (Castelló) i publicat recentment en la revista Frontiers in...

Seminari extraordinari del Prof. Samir Droby en l'IVIA

Divendres que ve, 28 de juny, a les 13 h., tindrà lloc en la Sala d'actes de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA, Montcada, València) un seminari extraordinari a càrrec del Prof....

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter