Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Ves enrere Destacada participació de l'IVIA en el International Citrus Congress (ICC 2022)

Destacada participació de l'IVIA en el International Citrus Congress (ICC 2022)

Els passats dies 6-11 de novembre de 2022 va tindre lloc a la ciutat turca de Mersin la 14 edició del Congrés Internacional de Citricultura), que va comptar amb una destacada participació d'investigadors de l'IVIA.

Lluís Palou, coordinador i responsable del Laboratori de Patologia del Centre de Tecnologia postcollita (CTP), va participar com a ponent convidat al Workshop 4 del ICC 2022 ‘Residue free citrus fruit’ amb la ponència titulada “Food aditives or GRAS salts as alternative treatments for citrus postharvest decay control”. D'altra banda, Lluís Palou també va ser membre del Comité Científic del congrés, concretament de la Subsecció ‘Harvest, Postharvest Physiology, Pathology and Processing’.

Manuel Talón, coordinador del Centre de Genòmica, va realitzar una presentació plenària titulada “A jouney into the past: genomic studies illuminate citrus origin, evolution and dispersion” i també va ser ponent convidat en el Workshop ‘Genetics and Genomics (Genomics insights into the domestication of citrus)’.

Juan Gabriel Pérez, investigador del Grup de Regs, i María Tasa, contractada predoctoral de la GVA, tots dos del Centre per al Desenvolupament de l'Agricultura Sostenible, van presentar els resultats de dos projectes del grup de regs. María Tasa va realitzar una presentació oral titulada “Irrigating with high boron concentration improved the physiological response of ‘Canyís’ citrange seedlings under drought stress and recovery conditions” que correspon a part dels resultats de la seua tesi doctoral, en el marc del projecte nacional DESALICitrus. També es va realitzar un avanç de resultats dels estudis del projecte europeu HANDYWATER, a través d'una comunicació en pòster titulada “Evaluation of different soil wetted surfaces in a high-density ‘Midknight’ Valencia orange orchard in Spain. Preliminary results”, on s'estan avaluant nous dissenys agronòmics de la instal·lació de reg per a millorar l'ús de l'aigua en cítrics cultivats en sistemes intensius.

Gema Ancillo i Pablo Aleza, del Centre de Citricultura i Producció Vegetal també van participar en el congrés. En el cas de Gema Ancillo, va presentar una comunicació en pòster titulada "Study of molecular mechanisms regulating the presence of thorns in citrus". Per part seua, Pablo Aleza va organitzar un Workshop titulat ‘Developments in Citrus Variety Breeding´ i va realitzar una presentació sobre el desenvolupament de marcadors SNPs associats a apomixis i androesterilitat titulada ‘Genotyping by Sequencing for SNP-based linkage analysis and identification of QTLs linked to male-sterility and apomixis in citrus´. A més, també va participar en el Comité Científic del Congrés en la secció relacionada amb Germplasm, Phylogenetics, Varieties, Rootstocks and Breeding.


 

Actualitat

Investigadors de tot el món es concentren a Còrdova per a la primera reunió del projecte europeu BeXyl

Els científics afirmen que és necessari un nou enfocament per a gestionar els brots de Xylella fastidiosa a Europa, passant de la manera d'emergència a estratègies més sofisticades. Aquest és...

“Metodologia-IVIA: Determinació Costos de Cultiu”

L'IVIA publica el document “Metodología IVIA: Determinación Costes de Cultivo”,juntament amb els resultats preliminars dels costos de producció obtinguts per a Caqui, Mandariner i Taronger.

Seminari cientificotècnic CIDE: “Sargantanes i megafauna: dues perspectives del canvi global”

Divendres que ve, a les 13:00h, s'impartirà en la sala d'actes de l'IVIA el seminari "Sargantanes i megafauna: dues perspectives del canvi global", organitzat pel CIDE.

L'IVIA organitza la primera reunió presencial del projecte europeo HANDYWATER (Programa PRIMA)

L'IVIA ha sigut la seu de la primera reunió anual del projecte HANDYWATER (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat a Espanya per l'Agència Estatal d'Investigació, a través dels fons...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter