Destacada participació del Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA en Postharvest 2024 (Rotorua, Nova Zelanda), conjunt d'esdeveniments científics relacionats amb la postcollita - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Ves enrere Destacada participació del Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA en Postharvest 2024 (Rotorua, Nova Zelanda), conjunt d'esdeveniments científics relacionats amb la postcollita
Destacada participació del Centre de Tecnologia postcollita de l'IVIA en Postharvest 2024 (Rotorua, Nova Zelanda), conjunt d'esdeveniments científics relacionats amb la postcollita
Els passats dies 11-15 de novembre de 2024 s'ha celebrat en Rotorua (Nova Zelanda), en format presencial, l'esdeveniment Postharvest 2024 que incloïa un conjunt de tres simposis científics tots ells relacionats amb la postcollita de productes agroalimentaris, el IX International Postharvest Symposium, el VII International Symposium on Postharvest Pathology i el X International Symposium on Human Health Effects of Fruits and Vegetables. El Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA ha participat de forma destacada en els dos primers simposis, amb la presentació de 2 comunicacions orals i 4 comunicacions en format pòster científic, de les quals 3 van ser seleccionades per a la seua exposició oral en temps reduït. A més, el coordinador del CTP, Lluís Palou, va exercir de moderador de la sessió PP2 - Postharvest treatments (1) del VII ISPP.
A continuació, es relacionen les diferents comunicacions, fruit de treballs realitzats en el mateix CTP i de colaboracions amb altres grups d'investigació, tant del mateix IVIA com d'altres institucions. Assistiren al congrés els següents membres del CTP: Alejandra Salvador, Ana Moreno, Nariane Vilhena, Bernardita Pérez Gago i Lluís Palou.
La majoria dels treballs corresponen a investigacions realitzades en el marc de diferents projectes d'investigació, i destaquen els cofinançats també per l'IVIA (projecte Núm. 52201) i la UE a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.
Comunicacions orals:
- Palou, L., García-Rodríguez, A., Pérez-Gago, M.B. Reduction of imazalil doses for the control of citrus postharvest green and blue molds through the combination with sodium benzoate and heat.
- Moreno, A., Salvador, A., Gil, R., Vendrell, M., Vilhena, N.Q. Preharvest application of 1-MCP on persimmon.
Comunicacions en format pòster:
- Moreno, A., Martín, R., Vilhena, N.Q., Quiñones, A., Peris, P., Salvador, A., Morals, J. Effect of preharvest calcium treatments on ‘Rojo Brillante’ persimmon quality.
- Vilhena, N.Q., Gil, R., Moreno, A., Blasco, J., Salvador, A. 1-MCP delays the ripening of ‘Lamb Hass’ avocat after cold storage.
- Vilhena, N.Q., Bermejo, A., Navarro, P., Soler, E., Gil, R., Salvador, A. Physicochemical and nutritional quality of new loquat cultivars.
- Alvarez, M. V., Taberner, V., Palou, L., Pérez-Gago, M.B. Antifungal activity of natural extracts and essential oils against Monilinia fructicola in vitro and as ingredients of hydroxypropyl methylcellulose-based edible coatings for postharvest preservation of cold-stored ‘Angeleno’ plums.
BON NADAL
Malgrat les dificultats passades, l'IVIA vos desitja un Bon Nadal i un Feliç Any 2025 ple de salut i prosperitat!!
Un investigador de l'IVIA ha sigut guardonat amb una prestigiosa beca de l'Organització Europea i Mediterrània per a la Protecció Vegetal (EPPO)
El Dr. Félix Morán, investigador postdoctoral del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), ha sigut guardonat amb el prestigiós premi...
Prevenció de malaltíes en parcel·les de cítrics afectades per la DANA
L'IVIA, juntament amb el Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria d'agricultura, aigua, ramadería i pesca ha elaborat una guia amb recomanacions per a previndre el desenvolupament de malaltíes...
Participació destacada de l'IVIA al llibre "Sostenibilidad hídrica en horticultura y poscosecha"
Ens complau anunciar la recent publicació del llibre "Sostenibilidad hídrica en horticultura y poscosecha" en el qual els Drs. Luís Bonet i Juan Gabriel Pérez, membres del grup de regs de l'IVIA,...
Els premis "Radio Castelló" de la Cadena Ser, reconeixen la col·laboració de la Cooperativa de Viver amb el grup de Regs de l'IVIA
En la recent Gal·la "XXI premis Radi Castelló" de la Cadena Ser, la Cooperativa de Viver ha sigut guardonada amb el Premi Medi Ambient, en reconeixement a la seua destacada col·laboració amb el...