Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Ves enrere El Consell Rector de l'IVIA aprova els comptes i activitats de l'institut durant 2021

El Consell Rector de l'IVIA aprova els comptes i activitats de l'institut durant 2021

En la seua reunió del dilluns 18, el Consell Rector de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries, presidit per Mireia Mollà, Consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, acompanyada per la vicepresidenta i el director de l'institut al costat dels altres representants del consell, ha aprovat tant els comptes d'aquest com la seua memòria d'activitats en 2021. El pressupost amb el qual es va comptar va ser finalment de 17,3 milions d'euros, un increment del 2,8% enfront del de l'any anterior, amb un esforç inversor del 34%, una execució del 83% i un termini mitjà de pagament de 12,5 dies, xifres totes elles molt destacables.

L'aspecte més rellevant del treball de l'institut durant 2021 va ser l'increment de tots els indicadors d'activitat. Durant eixe període es van executar 148 projectes d'investigació, generant-se 174 publicacions científiques i 79 de divulgació sectorial. A aquest últim respecte cal ressenyar les 178 activitats de difusió realitzades, un 65% més que l'any anterior.

Junt a la memòria de 2021, durant la reunió es va presentar al Consell Rector l'informe d'activitats del primer semestre de 2022. Va destacar especialment el gran èxit de l'institut en les diferents convocatòries de projectes d'investigació a les quals s'ha presentat, en les quals ha obtingut set projectes nacionals amb una suma total de 1,5 milions d'euros, així com dos grans projectes en convocatòries d'excel·lència. El primer d'ells és un projecte europeu que posarà en comú tot el coneixement generat en l'última dècada per a dissenyar estratègies de lluita i erradicació de la Xylella fastidiosa, malaltia que tant de mal està causant a l'agricultura mediterrània, mentre que el segon crearà sistemes automàtics i no destructius d'inspecció de propietats i qualitat interna de fruites d'especial interés per a la Comunitat Valenciana. A èxit se li uneix l'obtingut en la sol·licitud d'ajudes per a la contractació de personal investigador en formació, amb un tècnic de suport, tres nous predoctorals i un postdoctoral Juan de la Cierva.

En l'apartat de transferència, i units al reforçament del perfil internacional de l'institut va destacar l'organització de dos grans esdeveniments: Frutic 2022, congrés internacional de tecnologia agroalimentària i València BC, que va superar totes les expectatives de participació i va convertir a la nostra ciutat en la capital mundial del control biològic de plagues i malalties.

Tots aquests èxits són el resultat del treball de consolidació i modernització que va començar en 2015 i es rematarà enguany amb l'estabilització definitiva de la plantilla investigadora de l'IVIA. Referent a això, la Consellera Mollà va valorar molt positivament tots aquests resultats, mostrant de nou un decidit suport a la institució.

 

Actualitat

L'IVIA participa en el IV Congrés de l'Associació Espanyola de Professionals de l'Anàlisi Sensorial

El IV Congrés dels Professionals de l'Anàlisi Sensorial (AEPAS) va tindre lloc a la Rioja del 6 al 8 de juny, sent el fòrum més important a nivell nacional en el qual es reuneixen els professionals...

València BC - Simposi Internacional sobre Biocontrol en Agricultura - Comunitat Valenciana

En el marc d'una agricultura moderna, globalitzada i respectuosa amb el medi ambient, la protecció biològica s'ha convertit en l'eina indispensable per a mantindre els nostres cultius lliures de...

L'IVIA comptarà amb una important representació en la presentació dels resultats del projecte de control de Xylella fastidiosa a Espanya

Dimarts que ve 28 de juny, l'IVIA serà present en la presentació dels resultats del projecte de control de Xylella fastidiosa a Espanya: “Desenvolupament d'estratègies d'erradicació, contenció i...

Una tesi doctoral realitzada i dirigida en l'IVIA guanya el premi “Hugo de Vries”

La “Royal Dutch Botanical Society” i la “Hugo de Vries Fund Fundation” han concedit el premi “Hugo de Vries” a la millor tesi doctoral defensada als Països Baixos en el camp de la botànica en 2021...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter

Seguir a @GVAivia