L'IVIA publica dos articles sobre l'optimització de l'aplicació de fitosanitaris en tractaments mecanitzats - IVIA
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Ves enrere L'IVIA publica dos articles sobre l'optimització de l'aplicació de fitosanitaris en tractaments mecanitzats
L'IVIA publica dos articles sobre l'optimització de l'aplicació de fitosanitaris en tractaments mecanitzats
En aquests articles es repassen algunes de les contribucions que el Centre d’Agroenginyeria de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries ha realitzat per a l'optimització de l'aplicació de fitosanitaris en tractaments mecanitzats amb l'objectiu d'aconseguir un control de plagues i malalties en cítrics sostenible econòmica i mediambientalment.
En el primer article es descriuen les aplicacions i eines relacionades amb l'optimització de la dosi d'aplicació. En el segon article es desenvolupa la investigació duta a terme per al correcte funcionament i ajust de les màquines tradicionals i la utilització de noves tecnologies d'aplicació precisa.
Aquestes investigacions formen part del projecte 52204, cofinançat per la Unió Europea. Pots obtindre més informació en ReDivia, el repositori institucional de l'IVIA.
L'IVIA participa per primera vegada en el Panell de Diagnòstic de Micologia de l'Organització Europea i Mediterrània per a la Protecció Vegetal (EPPO)
El Panell de Diagnòstic de Micologia de l'EPPO es va crear en 2014 i reuneix principalment micòlegs europeus amb l'objectiu de desenvolupar i revisar els protocols de diagnòstic de fongs i oomicets...
Convocatòria Programa Investigo 2023
Resolució de la Gerent de l'IVIA per la qual s'eleva a definitiu el llistat provisional de persones candidates seleccionades per al “PROGRAMA INVESTIGO”
Recobriments comestibles de HPMC, goma aràbiga i geraniol per a la preservació postcollita de prunes emmagatzemades en fred
Dins de la línea de treball del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, centrada en el desenvolupament i l'avaluació de nous recobriments comestibles antifúngics per a fruita fresca,...
Participació de l'IVIA en la jornada “Noves eines de millora genètica en vegetals”
Dijous passat 26 d'octubre va tindre lloc la jornada “Noves eines de millora genètica en vegetals”, organitzada per la Fundació Cajamar i el CSIC, en la qual es va debatre sobre la integració de la...
Una investigació pionera de l’IVIA obri les portes a un control més efectiu de la mosca del mediterrani
La mosca del Mediterrani (Ceratitis capitata Wiedemann), una plaga que afecta greument la producció de fruites i verdures a nivell mundial, ha sigut el centre d'una innovadora investigació que...
Col·laborem amb