Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Ves enrere L'IVIA se suma al Dia Internacional de la Sanitat Vegetal

L'IVIA se suma al Dia Internacional de la Sanitat Vegetal

Les Nacions Unides ha designat el 12 de maig Dia Internacional de la Sanitat Vegetal amb l'objectiu de conscienciar a la societat sobre la importància de la sanitat vegetal i de com pot ajudar a combatre la fam, reduir la pobresa, protegir la biodiversitat i el medi ambient i potenciar el desenvolupament econòmic a nivell mundial.

L'IVIA, principalment a través del seu Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia, té entre els seus objectius previndre les plagues i malalties potencials i emergents i controlar les que afecten actualment l'agricultura valenciana, reduint l'impacte ambiental dels mètodes de control i potenciant els mitjans de control biològics, més ecocompatibles i amb major respecte a la biodiversitat. Concretament, l'IVIA desenvolupa línies de treball per al sanejament, quarantena i certificació de material vegetal; prevenció i gestió de plagues exòtiques i emergents; prevenció, diagnòstic i epidemiologia de malalties causades per bacteris, fongs i virus.

L'IVIA se suma a la iniciativa del Dia Internacional de la Sanitat Vegetal 2023, que fa una crida a l'acció per a mantindre sanes les nostres plantes i ajudar així a protegir l'agricultura, el medi ambient i la biodiversitat.

Actualitat

Convocatòria Programa Investigo 2023

Resolució de la Gerent de l'IVIA per la qual s'eleva a definitiu el llistat provisional de persones candidates seleccionades per al “PROGRAMA INVESTIGO”

Recobriments comestibles de HPMC, goma aràbiga i geraniol per a la preservació postcollita de prunes emmagatzemades en fred

Dins de la línea de treball del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, centrada en el desenvolupament i l'avaluació de nous recobriments comestibles antifúngics per a fruita fresca,...

Participació de l'IVIA en la jornada “Noves eines de millora genètica en vegetals”

Dijous passat 26 d'octubre va tindre lloc la jornada “Noves eines de millora genètica en vegetals”, organitzada per la Fundació Cajamar i el CSIC, en la qual es va debatre sobre la integració de la...

Una investigació pionera de l’IVIA obri les portes a un control més efectiu de la mosca del mediterrani

La mosca del Mediterrani (Ceratitis capitata Wiedemann), una plaga que afecta greument la producció de fruites i verdures a nivell mundial, ha sigut el centre d'una innovadora investigació que...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter