Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Ves enrere Interessants aportacions del Laboratori de Patologia del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA en el XX Congrés de la Societat Espanyola de Fitopatologia, SEF2022.

Interessants aportacions del Laboratori de Patologia del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA en el XX Congrés de la Societat Espanyola de Fitopatologia, SEF2022.

El Laboratori de Patologia del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA ha participat en el XX Congrés de la Societat Espanyola de Fitopatologia, SEF2022, que s'ha celebrat a València (campus de Tarongers de la UPV) els passats dies 24-26 d'octubre de 2022.

La notable participació del CTP en aquest esdeveniment ha consistit en la presentació d'un total de cinc comunicacions científiques, una d'elles oral i quatre panells, resultat de treballs realitzats en el Laboratori dins del marc de diferents projectes d'investigació. Entre ells destaca el projecte europeu StopMedWaste (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat amb fons NextGenerationEU/PRTR de l'Agència Estatal d'Investigació, Projecte PCI2020-112095). Destaca també el finançament de l'IVIA (projecte Núm. 52201) amb la participació de la UE a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

D'altra banda, el Prof. Lluís Palou, coordinador del CTP, ha sigut membre del Comité Organitzador i del Comité Científic del congrés, participant també com a membre de la comissió avaluadora per a l'adjudicació dels premis ‘Ricardo Flores’ a les millors presentacions científiques en format pòster.

A continuació, es relacionen les comunicacions presentades, publicades en el Llibre de Resums del Congrés SEF2022, que es poden consultar en ReDivia, el repositori institucional de l’IVIA:


 

Actualitat

Investigadors de tot el món es concentren a Còrdova per a la primera reunió del projecte europeu BeXyl

Els científics afirmen que és necessari un nou enfocament per a gestionar els brots de Xylella fastidiosa a Europa, passant de la manera d'emergència a estratègies més sofisticades. Aquest és...

“Metodologia-IVIA: Determinació Costos de Cultiu”

L'IVIA publica el document “Metodología IVIA: Determinación Costes de Cultivo”,juntament amb els resultats preliminars dels costos de producció obtinguts per a Caqui, Mandariner i Taronger.

Seminari cientificotècnic CIDE: “Sargantanes i megafauna: dues perspectives del canvi global”

Divendres que ve, a les 13:00h, s'impartirà en la sala d'actes de l'IVIA el seminari "Sargantanes i megafauna: dues perspectives del canvi global", organitzat pel CIDE.

L'IVIA organitza la primera reunió presencial del projecte europeo HANDYWATER (Programa PRIMA)

L'IVIA ha sigut la seu de la primera reunió anual del projecte HANDYWATER (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat a Espanya per l'Agència Estatal d'Investigació, a través dels fons...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter