Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Ves enrere Jornada IVIA: Noves tecnologies per a la detecció i monitorització de plagues i malalties

Jornada IVIA: Noves tecnologies per a la detecció i monitorització de plagues i malalties

Actualment, la introducció de noves plagues i malalties és una de les majors amenaces de l'agricultura mediterrània. Amb la finalitat de millorar la detecció precoç de possibles brots i poder actuar ràpidament enfront d'estos organismes nocius, el Reglament (EU) 2016/2031 de sanitat vegetal establix l'obligatorietat de realitzar vigilància epidemiològica en el territori de la UE, de manera plurianual per a les plagues de quarantena i anual per a aquelles que són considerades com a prioritàries pel seu major impacte socioeconòmic (Reglament (EU) 2019/1702). Amb l'objectiu d'optimitzar estos plans de vigilància epidemiològica, l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha desenrotllat unes guies basades en riscos i criteris estadístics. En el marc del projecte GP/EFSA/ALPHA/2021/08, l'IVIA ha proporcionat assessorament científic a EFSA en el disseny i l'avaluació esta guia per a les plagues i malalties de quarantena de cítrics.

Aprofitant el taller de treball d'EFSA sobre la guia de vigilància epidemiològica de cítrics, l'IVIA organitza esta jornada oberta al sector que comptarà amb ponents de la Comissió Europea, Sanitat Vegetal, l'IVIA, la Universitat de València, Agrihold, Cooperatives Agro-alimentàries, La Unió i AVA. La jornada pretén donar una visió actualitzada de les tecnologies per a la detecció i monitoratge de plagues i malalties, amb un enfocament marcadament aplicat sobre els principals problemes fitosanitaris de l'agricultura de la Comunitat Valenciana. La jornada tancarà amb una taula redona on participaran les principals organitzacions del sector, amb l'objectiu de fer una posada en comú de les possibilitats i limitacions d'estes noves tecnologies.


 

Actualitat

El personal investigador de l’IVIA descobreix una nova especie de virus de l’olivera

Els investigadors de l'IVIA Antonio Olmos i Ana Ruiz, en col·laboració amb enginyers del Servici de Transferència de Tecnologia de la Generalitat Valenciana, han descobert una nova espècie de virus...

III Jornada Postcollita de Cítrics

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), AgroBank i Poscosecha.com organitzen la III Jornada Postcollita de Cítrics que tindrà lloc dijous 19 de setembre a les 15.30 en l'Edifici Banc...

Estudi innovador de l'IVIA descobrix gens clau en la defensa i resposta a l'estrés dels cítrics i la seua relació amb el huanglongbing (HLB)

En el seu compromís per millorar la sostenibilitat i la resiliència dels cultius agrícoles, així com en la prevenció i lluita contra el HLB, l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) ha...

Oferta de contracte predoctoral finançat per el programa Santiago Grisolía

Acta de resultat de valoració d'aspirants per a un contracte predoctoral, finançat per el programa Santiago Grisolía, per a realitzar una tesis doctoral emmarcada dins el projecte "Millora de la...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter