Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Ves enrere Jornada tècnica sobre el cultiu de l'alvocat

Jornada tècnica sobre el cultiu de l'alvocat

L'alvocat és un cultiu en franca expansió, tant a Espanya com en la Comunitat Valenciana, a causa de l'augment del seu consum, àmpliament justificat per les seues excel·lents qualitats dietètiques i per les seues possibilitats d'aprofitament en l'àmbit gastronòmic. Actualment, hi ha dedicades a l'alvocat més de 2300 Ha en la nostra Comunitat, superfície que s'incrementa cada any.

És este interés creixent en el cultiu el culpable que l'IVIA desenvolupe en l'actualitat un ampli programa d'investigació. Amb l'ànim de traslladar este programa així com els últims avanços científics i tecnològics relacionats amb este cultiu, l'Institut, en col·laboració amb la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Ramaderia, organitza una jornada de difusió en la qual investigadors dels diversos Centres i Departaments del nostre Institut transmetran les seues experiències i coneixements, tant sobre millora vegetal com sobre aspectes agronòmics -reg, fertilització, mecanització…- així com sanitaris relacionats amb l'alvocat.

Com a complement a les ponències, la jornada conclourà amb una taula redona, moderada pel Sr. Rodolfo Canet, Director de l'IVIA, en la qual representants del sector plantejaran les seues necessitats i es tractarà d'il·luminar propostes i solucions per a atendre-les. La Jornada tindrà lloc divendres que ve 2 de febrer de 2024 a les 9:30h en la Sala d'actes Eduardo Primo Millo de l'IVIA i comptarà amb la presència de l'Hble. Sr. José Luis Aguirre Larrauri, Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i President de l'IVIA, del Secretari Autonòmic, Il·lm. Sr. Javier Bartolomé López, i del Director General de PAC i Vicepresident de l'IVIA, Il·lm. Sr. Joaquín Gómez Bau.

L'assistència és lliure fins a completar aforament.


 

Actualitat

Jornada tècnica sobre el cultiu de l'alvocat

L'alvocat és un cultiu en franca expansió, tant a Espanya com en la Comunitat Valenciana, a causa de l'augment del seu consum, àmpliament justificat per les seues excel·lents qualitats dietètiques...

Primera jornada de cunicultura en l'IVIA

L'IVIA ha acollit la Jornada sobre El futur de la Cunicultura, que va comptar amb nombrosos ramaders i tècnics, promovent un lloc de trobada i d'actualització. Durant la Jornada, el Conseller...

Jornada sobre el futur de la cunicultura

La Generalitat Valenciana i el Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) organitzen la jornada de difusió "El futur de la cunicultura" que tindrà lloc el pròxim 16 de gener, de 12.00 a...

Bon Nadal i Feliç 2024

L’IVIA vos desitja Bon Nadal i un any 2024 ple de pau, salut, benestar i felicitat!!

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter