Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Ves enrere L'IVIA comptarà amb una important representació en la presentació dels resultats del projecte de control de Xylella fastidiosa a Espanya

L'IVIA comptarà amb una important representació en la presentació dels resultats del projecte de control de Xylella fastidiosa a Espanya

Dimarts que ve 28 de juny, l'IVIA serà present en la presentació dels resultats del projecte de control de Xylella fastidiosa a Espanya: “Desenvolupament d'estratègies d'erradicació, contenció i control de Xylella fastidiosa a Espanya”.

En el projecte, iniciat en 2017, han participat més de cinquanta investigadors de catorze institucions espanyoles i tres estrangeres. La presentació s'emmarca dins d'un seminari que repassarà els avanços reeixits per cada grup d'investigadors des que es va iniciar el projecte.

L'IVIA comptarà amb una important participació en la jornada i estarà representat pels investigadors:

  • Antonio Vicent (Coordinador del Projecte AEI). Inauguració i taula redona.
  • Martina Cendoya. Modelització de Xylella fastidiosa a Alacant. Component espacial, barreres de dispersió i aproximació de la propagació.
  • Elena Lázaro. Optimització de la vigilància epidemiològica de Xylella fastidiosa. Desenvolupament i avaluació d'una estratègia seqüencial adaptativa de delimitació.
  • Marisa Domingo. Patogenicitat de ceps de Xylella fastidiosa subsp. multiplex del focus d'Alacant en diferents espècies vegetals.
  • Francisco Beitia. Seguiment poblacional de vectors de X. enutjosa en cultius de la Comunitat Valenciana i relació amb les seues plantes allotjadores.

La jornada tindrà lloc en la Fundació Caixa Rural del Sud de Còrdova des de les 09: 00h i es podrà seguir tant de manera presencial (es prega confirmació) com  en línia (prèvia inscripció).


 

Actualitat

L'IVIA participa en la primera reunió presencial del projecte europeu StopMedWaste (Programa PRIMA)

La reunió de socis del projecte StopMedWaste (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat a Espanya amb fons NextGenerationEU/PRTR de l'Agència Estatal d'Investigació, Projecte PCI2020-112095) es...

El prestigiós Programa Fulbright finança la cerca de solucions enfront del HLB de dos investigadors de l'IVIA

La Dra. Meritxell Pérez-Hedo, col·laboradora científica adjunta, i el Prof. Alberto Urbaneja, professor d'investigació del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA, han iniciat estades...

L'IVIA té una destacada participació en el VI Simposi Internacional de Patologia de postcollita

Del 29 maig al 2 juny de 2022 es va celebrar en la seu de la Cyprus University of Technology (CUT) en Limassol (Xipre), en format presencial, el VI International Symposium on Postharvest Pathology....

Seminari cientificotècnic: “Sòls agrícoles mediterranis: el repte d'una gestió sostenible”

La correcta gestió i conservació dels sòls, tant forestals com agrícoles, representa un dels majors reptes de l'actualitat degut, fonamentalment, a la complexitat del recurs sòl i als diferents...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter

Seguir a @GVAivia