Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Ves enrere L'IVIA participa en l'Avaluació Global de la Sanitat Vegetal

L'IVIA participa en l'Avaluació Global de la Sanitat Vegetal

L'IVIA, a través de la seua Unitat de Micologia, ha contribuït en l'Avaluació Global de la Sanitat Vegetal realitzada per la Societat Internacional de Patologia Vegetal i que ha comptat amb finançament de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics.

Aquest estudi ha mobilitzat a uns 100 científics de tot el món que han elaborat informes sobre la situació actual i evolució de la sanitat vegetal i el seu impacte en els serveis ecosistèmics (producció d'aliments, medi ambient, cultura, etc.). S'han elaborat un total de vint-i-sis informes per tipus de vegetació i ecorregions del món, basats en la informació i bibliografia cientificotècnica disponible.

Concretament, l'IVIA ha participat en la redacció de l'informe sobre la sanitat dels cítrics a nivell mundial. Els informes s'han inclòs en un llibre, juntament amb una descripció del context de l'estudi i el procediment d'anàlisi emprada. El llibre està disponible en accés obert i proporciona informació de gran utilitat per a fins d'investigació, educació i polítiques de gestió.

Actualitat

¡Bon Nadal i feliç 2023!

Des de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries vos desitgem un Bon Nadal i un 2023 ple d'il·lusions i ganes de continuar treballant junts pel sector agroalimentari valencià. ¡Bon Nadal i...

Nova varietat d'arròs resistent a piriculària

La piriculària (Magnaporthe oryzae) és un fong que afecta les plantes d'arròs, podent malmetre les collites en unes poques setmanes. La sensibilitat a la infecció varia entre les diferents...

Destacada participació de l'IVIA en el International Citrus Congress (ICC 2022)

Els passats dies 6-11 de novembre de 2022 va tindre lloc a la ciutat turca de Mersin la 14 edició del Congrés Internacional de Citricultura), que va comptar amb una destacada participació...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter