Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Ves enrere L'IVIA participa en una Xarxa Estatal d'Investigació per a avançar cap a una gestió sostenible de plagues

L'IVIA participa en una Xarxa Estatal d'Investigació per a avançar cap a una gestió sostenible de plagues

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) forma part de la xarxa d'investigació recentment concedida per l'Agència Estatal d'Investigació sota el títol “Transició cap a una gestió de plagues més sostenible mitjançant la integració de coneixements bàsics i aplicats” (Xarxa RED2024-153709-T).

Coordinada per la Dra. Carolina Escobar de la Universidad de Castilla-La Mancha (UCLM), esta xarxa temàtica reunix 12 grups d'investigació de referència nacional, especialitzats en l'estudi de les interaccions planta-fitòfag. La xarxa està formada pels següents grups i centres d'investigació:

Els grups que integren esta xarxa són:

  • Interacción planta-nematodo, biotecnología y biología molecular de plantas GBBMP-UCLM (Coordinadora)
  • Entomología Aplicada a la Agricultura y la Salud – CIB-CSIC
  • Gestión Sostenible de Plagas Agrícolas – IVIA
  • Respuestas Defensivas e Interacciones Tróficas en Cultivos – IBMCP-CSIC
  • MycoStress – EEZ-CSIC
  • Interacciones Moleculares Planta-Patógeno-Plaga – CBGP-UPM
  • MolEcolab – IRNASA-CSIC
  • Control Biotecnológico de Plagas – UV
  • Plant Immunity and Biochemistry - PIB-UJI
  • Horticultura: producción, transformación y aprovechamiento (HortPTA) – UPC
  • Genética y ecología de la resistencia en coníferas. XENFOR-CSIC
  • Innovación Agroecológica del Viñedo. In-Vid-ICVV-CSIC

La xarxa impulsarà la col·laboració científica, la mobilitat entre grups, la formació de jóvens investigadors i la transferència de coneixement al sector productiu mitjançant tallers, jornades i activitats de divulgació.

Este reconeixement situa a l'IVIA en el centre d'una xarxa estratègica que contribuirà al desenrotllament de ferramentes efectives i sostenibles enfront dels desafiaments fitosanitaris actuals, en línia amb les polítiques europees de sostenibilitat i transició ecològica. A més, consolida a l'IVIA com a actor clau en l'impuls de la investigació col·laborativa per a afrontar els desafiaments actuals i futurs de la sanitat vegetal.

 

  
 

Actualitat

El programa "El camp a casa": el IVIA davant els nous reptes de l'agricultura.

En el programa 151 de El Camp a Casa, dedicat íntegrament a l'IVIA, es va oferir una completa panoràmica sobre l'actualitat i els reptes que enfronta el centre.

Avaluació de l'efecte de les cobertures de plàstic en els sòls agraris.

El Centre per al Desenrotllament de l'Agricultura Sostenible (CDAS) de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) està duent a terme un assaig per a avaluar l'efecte de diferents tipus de...

L'IVIA rep la visita d'Emilio Guerrieri coordinador del projecte europeu ASTER sobre agroecologia en tomaca

Del 6 al 8 d'abril de 2025, l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) ha rebut la visita del Dr. Emilio *Guerrieri, coordinador del projecte europeu PRIMA-ASTER “Agroecology-inspired...

Aportacions destacades de l'IVIA en AgroMurcia 2025

Els passats dies 12 i 13 de març va tindre lloc a Cartagena una nova edició del congrés AgroMurcia que es va centrar en els nous riscos fitosanitaris per a l'agricultura mediterrània. En ell van...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter