Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Ves enrere Un treball de l'IVIA demostra la idoneïtat climàtica de la conca mediterrània per al desenvolupament de la taca negra dels cítrics (Phyllosticta citricarpa)

Un treball de l'IVIA demostra la idoneïtat climàtica de la conca mediterrània per al desenvolupament de la taca negra dels cítrics (Phyllosticta citricarpa)

La Unitat de Micologia de l'IVIA, en col·laboració amb l'Institut Superior d'Agronomia de Chott Mariem de Tunísia, ha demostrat en un estudi conjunt la idoneïtat climàtica de la conca del Mediterrani per al desenvolupament de la taca negra dels cítrics, causada per Phyllosticta citricarpa.

Aquest fong és considerat actualment com a patogen de quarantena prioritari a la Unió Europea (UE) (Reglament (UE) 2019/1702). En aquest estudi es van simular mitjançant models matemàtics les infeccions potencials de P. citricarpa en totes les regions citrícoles de la conca del Mediterrani. Per a això, es van emprar per primera vegada en aquesta mena d'anàlisi les dades climàtiques d'alta resolució espacial de la plataforma ERA5Land del programa Copernicus de la UE.

Els resultats van indicar que les infeccions de P. citricarpa en la conca del Mediterrani es concentrarien principalment a la primavera i tardor. A més, els valors obtinguts amb aquests models per a les principals zones citrícoles europees van ser molt similars als de Tunísia i altres regions afectades per la malaltia. Aquest estudi demostra que el clima no suposa un factor limitant per a l'establiment i disseminació de la taca negra dels cítrics a Europa.

Els resultats d'aquesta investigació s'han publicat en la revista Scientific Reports amb el títol: “Climate suitability of the Mediterranean Basin for citrus black espot disease (Phyllosticta citricarpa) based on a generic infection model”. Les dades i el codi estan publicats també en accés obert. Aquests treballs han sigut finançats pel projecte GP/EFSA/ALPHA/2019/04 de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) i la Unió Europea a través del Fons Social Europeu (FSE).


 

Actualitat

Investigadors de tot el món es concentren a Còrdova per a la primera reunió del projecte europeu BeXyl

Els científics afirmen que és necessari un nou enfocament per a gestionar els brots de Xylella fastidiosa a Europa, passant de la manera d'emergència a estratègies més sofisticades. Aquest és...

“Metodologia-IVIA: Determinació Costos de Cultiu”

L'IVIA publica el document “Metodología IVIA: Determinación Costes de Cultivo”,juntament amb els resultats preliminars dels costos de producció obtinguts per a Caqui, Mandariner i Taronger.

Seminari cientificotècnic CIDE: “Sargantanes i megafauna: dues perspectives del canvi global”

Divendres que ve, a les 13:00h, s'impartirà en la sala d'actes de l'IVIA el seminari "Sargantanes i megafauna: dues perspectives del canvi global", organitzat pel CIDE.

L'IVIA organitza la primera reunió presencial del projecte europeo HANDYWATER (Programa PRIMA)

L'IVIA ha sigut la seu de la primera reunió anual del projecte HANDYWATER (Programa PRIMA de la Unió Europea, finançat a Espanya per l'Agència Estatal d'Investigació, a través dels fons...

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter