Aplicació de noves tecnologies per a una estratègia integral de la recol·lecció mecanitzada de cítrics - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Un investigador de l'IVIA ha sigut guardonat amb una prestigiosa beca de l'Organització Europea i Mediterrània per a la Protecció Vegetal (EPPO)
El Dr. Félix Morán, investigador postdoctoral del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), ha sigut guardonat amb el prestigiós premi...
Convocatòria oferta pública de places de personal laboral IVIA 2024
Convocatòria de contractes predoctorals associats a Projectes de Generació de Coneixement 2023 i a actuacions per a la formació de personal investigador predoctoral, associats a estos projectes en...
Prevenció de malaltíes en parcel·les de cítrics afectades per la DANA
L'IVIA, juntament amb el Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria d'agricultura, aigua, ramadería i pesca ha elaborat una guia amb recomanacions per a previndre el desenvolupament de malaltíes...
Ves enrere Aplicació de noves tecnologies per a una estratègia integral de la recol·lecció mecanitzada de cítrics
Aplicació de noves tecnologies per a una estratègia integral de la recol·lecció mecanitzada de cítrics
El passat 1 de desembre es reuniren a Còrdova les entitats participants del projecte CITRUSREC, cofinançat per l'INIA en el marc del Pla Estatal d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació 2013-2016, i fons FEDER: Universitat de Còrdova, IVIA, Universitat Politècnica de València, IFAPA i Universitat de València per avaluar els primers resultats de la "Aplicació de noves tecnologies per a una estratègia integral de la recol·lecció mecanitzada de cítrics".
El projecte CITRUSREC aborda diferents sistemes de recol·lecció mecanitzada que tenen en compte la destinació de la fruita (mercat en fresc o indústria) i el sistema de cultiu (tradicional o superintensiu). Inclou l'aplicació de nova tecnologia i l'avaluació d'aspectes agronòmics per optimitzar la qualitat dels fruits i l'impacte sobre els arbres. En aquest sentit CITRUSREC valora la possible preselecció en camp de la fruita a recol·lectar, l'estimació automàtica de la quantitat i qualitat de la collita, la geo-referenciació d'aquesta qualitat i la generació d'estadístiques i mapes, així com altres ferraments de visualització de dades que permeten l'agricultor conéixer exactament el seu cultiu i prendre decisions per a planificar les futures campanyes.
Més informació del projecte a la pàgina web: citrusrec.es