Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

AgroAlimVal: un projecte FEDER orientat a millorar la qualitat i la sostenibilitat dels productes bàsics del sector agroalimentari valencià

El projecte AgroAlimVal és un projecte finançat per la Unió Europea, a través del Programa FEDER 2021-2027, que té com a objectiu general desenvolupar i implementar solucions innovadores, segures,...

Importants avanços per a millorar el control dels cotonets en el cultiu del caqui

Els pseudocóccids o cotonets s'han convertit en una de les principals plagues del cultiu del caqui a la Comunitat Valenciana, arribant a causar greus pèrdues econòmiques i amenaçant la viabilitat...

Actualitat

Ves enrere Bons resultats de tractaments antifúngics alternatius en post-recol·lecció

Bons resultats de tractaments antifúngics alternatius en post-recol·lecció

 S'han publicat recentment en les revistes científiques internacionals ‘Postharvest Biology and Technology' i ‘Crop Protection' articles d'investigadors de l'IVIA (Laboratori de Patologia del Centre de Post-recol·lecció) sobre els assajos sobre banys amb sol·lucions d'additius alimentaris i exposicions curtes a atmosferes en CO2 i O2 per a reduïr la incidència de les podridures verda i blava, causades pels fongs Penicillium digitatum i Penicillium italicum, en post-recol·lecció de fruita fresca. Es pretén trobar tractaments alternatius a lús dels fungicides de síntesi convencionals com l'imazalil. Els tractaments han mostrat en assajos de laboratori i planta pilot una efectivitat acceptable, cosa que els postula com a bons candidats potencials per a la seua inclusió en programes de Control Integrat No Contaminant d'Enfermetats Post-recol·lecció  (CINCEP). L'interés pels tractaments gasosos es va suscitar arran de la instalació recent de càmeres per a la desastringència del caqui amb CO2 en centrals frutícoles en la Comunitat Valenciana.

 

Article 1

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0925521415302040

 

Article 2

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0261219415301733

 

Foto de baños con aditivos alimentarios

Assaig de banys de mandarines en solucions aigualoses calentes d'additius alimentaris.

 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter